67 Voorspelen bij Psalmen voor orgel

het kerkelijk jaar rond

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 20,00
De psalm van de zondag vraagt een op de tijd van het kerkelijk jaar toegespitste verklanking. Dankbaar maken organisten gebruik van composities van andere organisten die de kerkelijke praktijk kennen en componeren met een goed en subtiel ontwikkeld besef van de liturgie.

Gratis verzending binnen Nederland!

De psalm van de zondag vraagt een op de tijd van het kerkelijk jaar toegespitste verklanking. Dankbaar maken organisten gebruik van composities van andere organisten die de kerkelijke praktijk kennen en componeren met een goed en subtiel ontwikkeld besef van de liturgie. Dick Troost uit Ede behoort tot deze categorie. De voorspelen staan op volgorde van de psalmen en bij elk voorspel staat een duidelijke verwijzing naar de zondag van het kerkelijk jaar.

Dick Troost (1949) studeerde orgel bij Bé Hollander, aan het Utrechts Conservatorium orgel bij Nico van den Hooven, kerkmuziek bij Maarten Kooy, theorie bij Joep Straesser en improvisatie bij Jan Welmers. Hij was docent aan het Brabants Conservatorium en is actief als cantor-organist in de Lutherse Kerk te Ede. Recent is zijn 40-jarig jubileum als organist gevierd.
 
ISBN 9789023967187
Subtitel het kerkelijk jaar rond
Aantal bladzijdes 72
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 211 mm
Hoogte 298 mm
Dikte 6 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling