Aanzetten voor een ethiek

dietrich Bonhoeffer

Auteur(s): Gerard den Hertog, Wilken Veen

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 37,50
Het boek 'Ethik' is een van de bekendste werken van de theoloog Dietrich Bonhoeffer. Het boek is geen afgerond geheel: terwijl Bonhoeffer met dit project bezig was, werd hij gevangengenomen, zodat hij het boek nooit heeft kunnen voltooien.

Gratis verzending binnen Nederland!

Het boek 'Ethik' is een van de bekendste werken van de theoloog Dietrich Bonhoeffer. Het boek is geen afgerond geheel: terwijl Bonhoeffer met dit project bezig was, werd hij gevangengenomen, zodat hij het boek nooit heeft kunnen voltooien. De ethiek die hem voor ogen stond, was echter ook nooit bedoeld als kant-en-klaar ontwerp waarin de lezer een antwoord op al zijn vragen zou vinden ñ hij moet zÈlf aan de slag. Bonhoeffers Ethiek bevat daarom per definitie aanzetten.

Voor deze uitgave vertaalden Gerard den Hertog en Wilken Veen een aantal teksten van Bonhoeffer over ethiek. Het boek is zo opgezet dat de lezer de aanzetten voor een ethiek oppakt om zelf in verantwoordelijkheid een weg te gaan.
 
ISBN 9789023926214
Subtitel dietrich Bonhoeffer
Aantal bladzijdes 703
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 27 mm
NUR code 703
Imprint Boekencentrum

Het boek is fantastisch! Af en toe zelfs schokkend. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het gedeelte over de belijdenis door de kerk. Ik was op de een of andere manier nog geen Bonhoeffer lezer. Het was mijn eerste ontmoeting met deze auteur (wel wat laat natuurlijk), maar het smaakt zeker naar meer. Ik hoop dat je als uitgever beloond wordt voor de moed om een dergelijk boek vandaag uit te geven. Het blijft hoe dan ook een felicitatie waard.

Lezer

 

Bonhoeffers Ethiek was een eenzame en levensgevaarlijke onderneming. De Duitse theoloog, die in 1945 door de nazis werd opgehangen, sloot zich aan bij het actieve verzet en zag zich geplaatst voor de opgave om theologisch en ethisch antwoord te geven op de uitdagingen van die tijd.

Friesch Dagblad

 

Bonhoeffer geeft in zijn Ethiek een scherpe cultuuranalyse.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling