Achteruit lezen

jezus ontdekken in het oude testament

Auteur(s): Richard B. Hays, Kees de Wildt

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 23,99
Wie het getuigenis in de Evangeliën van het Nieuwe Testament goed wil lezen en interpreteren, kan dat niet doen zonder het Oude Testament. Dat is de boodschap die Richard B.

Gratis verzending binnen Nederland!

Wie het getuigenis in de Evangeliën van het Nieuwe Testament goed wil lezen en interpreteren, kan dat niet doen zonder het Oude Testament. Dat is de boodschap die Richard B. Hays in dit boek wil brengen en uitwerken.
Op overtuigende wijze laat Hays zien dat de evangelisten bij het beschrijven van het Jezus' leven zich lieten inspireren door het Oude Testament. Daarvoor biedt hij een overzicht van de manier waarop de canonieke Evangeliën over Jezus vertellen, waarbij lijnen vanuit het Oude Testament helder maakt. Hij leest dus het Nieuwe Testament vanuit het Oude Testament, een stuk intertekstuele close reading.
Tegelijkertijd richt Hays zich op de wijze waarop het Oude Testament voorafschaduwingen geeft van de Mensenzoon. Hij wil de Schriften Christologisch interpreteren, het Oude Testament lezen vanuit het Nieuwe.
Deze benadering levert niet alleen nieuwe perspectieven op voor allerlei historische vragen over de Evangeliën, maar geeft ook nieuw zicht op het gesprek tussen joden en christenen.

Richard B. Hays is Hoogleraar Nieuwe Testament aan Duke Divinity School in North Carolina. Hij verwierf internationale bekendheid met zijn boeken over de brieven van Paulus.
 
ISBN 9789023970675
Subtitel jezus ontdekken in het oude testament
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 176
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 145 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 18 mm
NUR code 703
Leesvragen Nee

Als je meer dan oppervlakkig wil beseffen dat Jezus bij wijze van spreken uit de Hebreeuwse Bijbel voortkomt, kun je veel winst boeken door Achteruit lezen te bestuderen. Je moet er wel even rustig voor gaan zitten, want deze auteur – een bijbelwetenschapper van naam, docerend aan Duke University in North Carolina – schrijft nauwkeurig en heeft oog voor detail. Dat maakt zijn betoog natuurlijk ook sterk en overtuigend.

De Nieuwe Koers, no.10, 2016

Het is een verfrissende en verrassende publicatie.

Reformatorisch Dagblad

Het is echt een uitgave voor Bijbelvorsers: predikanten en geïnteresseerde gemeenteleden. De stijl van Hays is wat stug, maar inhoudelijk is dit boek een juweel. Kerkblad voor het Noorden, maart 2017

Schrijf uw eigen beoordeling