Adem om van u te zingen

psalmen voor nu

Auteur(s): Rien van den Berg

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 27,50
De psalmen zijn vele eeuwen oud, maar hebben niets aan actualiteit ingeboet. De worstelingen van de psalmdichter, zijn woede en extase, teleurstelling en opluchtingzijn ook voor mensen van deze tijd heel herkenbaar.In het project Psalmen voor Nu zijn alle honderdvijftig psalmen herdicht.

Gratis verzending binnen Nederland!

De psalmen zijn vele eeuwen oud, maar hebben niets aan actualiteit ingeboet. De worstelingen van de psalmdichter, zijn woede en extase, teleurstelling en opluchting
zijn ook voor mensen van deze tijd heel herkenbaar.
In het project Psalmen voor Nu zijn alle honderdvijftig psalmen herdicht. Zo hebben de oude woorden van de
psalmdichter een eigentijdse vertolking gekregen, die recht doet aan de originele tekst. Adem om van u te zingen bevat alle honderdvijftig psalmen van Psalmen voor Nu. Een mooi vormgegeven bundle voor wie wil kennismaken met de tijdloze poëzie van de psalmen, én voor wie al een leven lang met de psalmen vertrouwd is.

Aan deze bundel werkten mee: Menno van der Beek, Rien van den Berg, Len Borgdorff, Ria Borkent, Liesbeth Goedbloed, René van Loenen, Roeland Smith en Sergej Visser.
 
ISBN 9789023928140
Subtitel psalmen voor nu
Aantal bladzijdes 264
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 132 mm
Hoogte 208 mm
Dikte 22 mm
NUR code 306
Imprint Boekencentrum

Het is een interessante vraag hoe deze ‘vertaalslag’ precies is verlopen, in bijbels-theologische zin. In elk geval is duidelijk dat er een weerbarstigheid in de psalmen zit die ook in deze nieuwe vertolking zijn scherpe kanten laat voelen… Dat is mooi en goed, want het laat diepte en het mysterie in het godsbeeld intact en geeft profiel aan onze levenservaringen.

De Nieuwe Koers

 

Schrijf uw eigen beoordeling