Adembenemend

nieuwe bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus

Auteur(s): Bernhard Reitsma

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 10,50
Bekende en minder bekende verhalen komen opnieuw tot leven tegen de achtergrond van de cultuur van Jezus.De liefde van God is adembenemend. Daarover valt eigenlijk alleen in beelden te spreken.
Bekende en minder bekende verhalen komen opnieuw tot leven tegen de achtergrond van de cultuur van Jezus.

De liefde van God is adembenemend. Daarover valt eigenlijk alleen in beelden te spreken. Dat doet Jezus dan ook in de zogenoemde gelijkenissen, die beelden zijn van het leven van toen.
In deze gelijkenissen verrast Hij ons steeds opnieuw met vreemde wendingen. Daarmee wil Hij laten zien hoe goed God is en hoe ongewoon zijn liefde - een liefde die nooit vanzelfsprekend wordt.
Bernhard Reitsma bespreekt er in dit boek acht en betrekt daarbij de context van Jezus' tijd en van het Midden-Oosten. Dat werpt een heel nieuw licht op de gelijkenissen. Het lezen en overdenken ervan verandert je leven.

Bernhard Reitsma is bijzonder hoogleraar aan de VU en heeft als leeropdracht de kerk in de context van de islam. Daarnaast is hij projectleider kerk en islam en docent missiologie aan de CHE. Reitsma woonde en werkte eerder in Libanon, waar hij de cultuur van het Midden-Oosten leerde kennen. Eerder verscheen van zijn hand 'Onvoorstelbaar. Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus'.
 
ISBN 9789023926979
Subtitel nieuwe bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Aantal bladzijdes 92
Bindwijze Paperback
Druk 4
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 10 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

De gelijkenissen van Jezus blijven boeien. Er is altijd wel weer iets nieuws uit te halen.

Uitdaging

 

Het zal duidelijk zijn dat wat mij betreft dit boekje aan absolute aanrader is voor ieder die op zoek is naar nieuwe inzichten in de gelijkenissen.

Het Goede Leven

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Bernhard Reitsma
Kwetsbare liefde
€ 19,99
Adembenemend
€ 7,99
Onvoorstelbaar
€ 10,50
Onvoorstelbaar
€ 7,99