Als de dood

trage vragen in het euthanasiedebat

Auteur(s): Annemarieke van der Woude

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 17,50
Bestaat er een recht op stervenshulp? Wat is de status van de wilsverklaring?
Bestaat er een recht op stervenshulp? Wat is de status van de wilsverklaring? Komt iemand die psychisch ziek is voor euthanasie in aanmerking? Is iemand die dementeert nog dezelfde persoon als vroeger? Het zijn kwesties uit het hedendaagse euthanasiedebat die in 'Als de dood' aan de orde komen. Annemarieke van der Woude benadert het debat vanuit een nieuwe invalshoek en pleit ervoor de categorieën 'euthanasie' en 'hulp bij zelfdoding' te vervangen door 'terminaal ziek' en 'niet-terminaal ziek'.
Dit boek biedt een handreiking voor het stellen van goede vragen. De antwoorden zullen afhangen van de persoonlijke overtuiging van de lezer. 'Als de dood' geeft daarvoor alle ruimte.

Dr. Annemarieke van der Woude (1963) is theoloog. Zij was jarenlang werkzaam als predikant-geestelijk verzorger in een verpleeghuis en was als onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Momenteel is zij redactie-secretaris van het tijdschrift 'Speling' en verricht zij pastoraal werk. Eerder schreef zij over het levenseinde het boek 'Het doodshemd heeft geen zakken' (Meinema, 2011).
 
ISBN 9789021143927
Subtitel trage vragen in het euthanasiedebat
Aantal bladzijdes 176
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 17 mm
NUR code 740
Imprint Meinema, Uitgeverij

Dit boek gaat in op ethische kwesties die in de loop van de tijd opkomen rond de euthanasiepraktijk; de auteur noemt dat ‘trage vragen’. Ze stelt deze vragen zonder rechtstreekse antwoorden te hebben, als uitgangspunt voor overdenking… Goede aanvulling op de vele boeken voor of tegen euthanasie.

NBD Biblion

 

In haar boek worden de ontwikkelingen in het huidige euthanasiedebat gevolgd. Het wil helpen om trage vragen te stellen. Vragen waar tijd voor nodig is… De vragen over het sterven vormen de aanleiding tot haar boek, ‘maar het draait uiteindelijk om het leven en de liefde’.

AdRem

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Annemarieke van der Woude