Als Freyja zich laat zien

Auteur(s): Henk Vreekamp

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als:

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,99
Op een zomerse septemberavond ontvangt Freyja uit handen van een gemaskerde vrouw een op perkament geschreven tekst. `Ic gelyfe on God.
Op een zomerse septemberavond ontvangt Freyja uit handen van een gemaskerde vrouw een op perkament geschreven tekst. `Ic gelyfe on God.
Zo begint in oude Angelsaksische taal de oertekst van het christelijk geloof, het Apostolicum.

Freyja, genoemd naar de godin van de liefde, begrijpt niets van deze code van het christendom. Dan kruisen Joodse mannen haar pad: de twaalf apostelen van Jezus Christus, die haar de geheimzinnige woorden uitleggen. Freyja, nieuwsgierig als zij is, luistert, vraagt, ergert zich, verkeert in verwarring, verzet zich, raakt gefascineerd. Zal zij als heiden het christelijk geloof verwelkomen?
Als Freyja zich laat zien is het derde boek van Henk Vreekamp dat zich afspeelt op de Veluwe en waarin hij op zoek gaat naar de plaats van het christendom in de westerse cultuur. Ditmaal begint zijn wandeling bij de dorpskerk van Epe om te eindigen in de `boskathedraal bij Apeldoorn.
 
ISBN 9789023929130
Subtitel Nee
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 694
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

Het bevat uiterst nuttige informatie over de al opgesomde gewesten, grondiger en degelijker dan veel andere bronnen als Banning, Barnard, Balke, Ter Kuile, Waterink, Janzen, Ditshuyzen en anderen, die eerder schreven over de typische kanten van de Nedersaksische gelovige. Het gebeurt nogal eens dat welwillende predikanten er blijk van geven in preek en pastoraat hun gemeente niet diep genoeg te peilen, Vreekamp kan hen met zijn drieluik uitstekend helpen.

Het Goede Leven

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Henk Vreekamp