Apokalyps

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 6,95
Zwarte maandagen op de beursvloer, watermassa's die uit zee opkomen, spontane plunderingen in een binnenstad. Steeds duikt het woord op om de omvang en de angst te beschrijven: APOKALYPS!'Apokalyps' is ook de titel van het laatste bijbelboek, een tekst over het einde der tijden, soms 'het geheime boek der Openbaring' genoemd.APOKALYPS beschrijft chaotische tijden, maar dat is slechts een van van het verhaal.
Zwarte maandagen op de beursvloer, watermassa's die uit zee opkomen, spontane plunderingen in een binnenstad. Steeds duikt het woord op om de omvang en de angst te beschrijven: APOKALYPS!
'Apokalyps' is ook de titel van het laatste bijbelboek, een tekst over het einde der tijden, soms 'het geheime boek der Openbaring' genoemd.
APOKALYPS beschrijft chaotische tijden, maar dat is slechts een van van het verhaal. Want na de duisternis volgt altijd het licht.
Daarover gaat deze glossy. Zonder uitleg is dit een sfeertekening van donker naar licht. Dit magazine bestaat uit de complete bijbeltekst, die is omgezet in illustraties die eerst meezingen in deze klaagzang, om daarna over te gaan in een jubelzang.
Zonnestralen zullen de kilte van deze tijd verdrijven. De Maya-kalender stelt 21 december 2012 als einddatum van onze wereld. Maar is misschien bedoeld dat dit het eind is van dit koele materialistische tijdsgewricht?

Einde als nieuw begin!


'Voor sommigen is de Apokalyps een reëel toekomstbeeld.
Voor Marc is het een spirituele werkelijkheid.'
prof. dr. H.W. van Os

'Marc Mulders inspireert met een apocalyptisch fraaie Glossy!' - Oek de Jong

Marc Mulders (1958) is Nederlands schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. Hij is vooral bekend van zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. Hij vervaardigde o.a. glas-in-lood-ramen voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en voor de Sint Jan in Den Bosch. Zijn werk is opgenomen in collecties van 18 Nederlandse musea. Zie voor informatie: www.marcmulders.com
 
ISBN 9789021143149
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 84
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 211 mm
Hoogte 298 mm
Dikte 8 mm
NUR code 740
Imprint Meinema, Uitgeverij

Bij de presentatie hield publicist René van Stipriaan een inleiding, waarvan hier een verkorte versie wordt weergegeven.

Theoblogie

 

Deze week (woensdag 18 januari) in Dit is de Dag: schilder en fotograaf Marc Mulders, Italiaanse programmamaker Daniela Tasca, Job Chajes van de Amsterdam Klezmer Band, ethicus Ghislaine van Thiel, Marcel Duyvestijn ging naar de week van gebed en Arenda Haasnoot versus Ronald Paping over tijdelijke verhuur.

EO Dit is de dag

 

Schrijf uw eigen beoordeling