Psalmen

acht bijbelstudies

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 11,50
Er zijn in de loop der eeuwen heel veel christelijke liederen ontstaan, en er verschijnen nog steeds nieuwe. Onder al die liederen nemen de psalmen een unieke plaats in, alleen al door het feit dat de psalmen de enige liedbundel van de Bijbel vormen.
Er zijn in de loop der eeuwen heel veel christelijke liederen ontstaan, en er verschijnen nog steeds nieuwe. Onder al die liederen nemen de psalmen een unieke plaats in, alleen al door het feit dat de psalmen de enige liedbundel van de Bijbel vormen. Ook het Nieuwe Testament bevat geen eigen liedbundel, maar geeft aan de psalmen een centrale plaats. De psalmen zijn gebeden. Ze helpen een christen om te groeien in het bidden. Het gaat dan om bidden in hoogte, breedte en diepte: danken, klagen, vertrouwen, schuld, belijden, jubelen. Ook geven de psalmen profetieën over de komende Messias en beschrijven ze de schoonheid van de schepping.

De psalmen zijn een heilig geschenk voor alle seizoenen van het leven, voor alle situaties van het bestaan. In dit boekje vindt u bijbelstudies over acht psalmen, die bij elkaar de verschillende typen van gebed naar voren brengen.

Dr. P.F. Bouter is hervormd predikant (PKN) in Bergambacht.

De serie 'luisteroefeningen' bevat bijdragen van theologen uit diverse kerkgenootschappen en is geschikt voor gemeenschappelijke en persoonlijke bijbelstudie.
 
ISBN 9789023922674
Subtitel acht bijbelstudies
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 81
Bindwijze Paperback
Druk 5
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 9 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling