Brieven van Johannes

de rijkdom van het nieuwe leven

Auteur(s): Niek Tramper

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,50
De apostel Johannes houdt de kernpunten van het christelijk geloof scherp in het oog: 'het kennen van God', 'waarom het Evangelie waar is', 'wat zonde is', 'waarom liefde geen surrogaat kan verdragen'. Hij moedigt aan Jezus te belijden in een wereld die in de greep van het kwaad verkeert.
De apostel Johannes houdt de kernpunten van het christelijk geloof scherp in het oog: 'het kennen van God', 'waarom het Evangelie waar is', 'wat zonde is', 'waarom liefde geen surrogaat kan verdragen'. Hij moedigt aan Jezus te belijden in een wereld die in de greep van het kwaad verkeert. Hij laat de kracht van onderlinge verbondenheid binnen een christelijke gemeenschap zien. Zijn brieven zijn bijzonder actueel.

Dit bijbelstudieboek in de serie 'Luisterend leven' laat je de boodschap van de drie brieven van Johannes ontdekken. In zeven bijbelstudies komen alle hoofdstukken uit de brieven aan de orde.
De bijbelstudies geven belangrijke informatie over de bijbelgedeelten en prikkelen de lezer om zelf de rijkdom van het nieuwe leven in deze brieven op het spoor te komen.

'Luisterend leven' is een reeks bijbelstudieboeken voor zowel persoonlijke stille tijd als voor gebruik in de bijbelkring en staat onder redactie van drs. A. Romkes en ds.ir. N.M. Tramper.


Ds.ir. N.M. Tramper is predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en verbonden aan de internationale gemeente IREF in Delft. Eerder diende hij de gemeente van Vlaardingen en was hij predikant met een bijzondere opdracht voor de zending en de eenheid van de kerken in Europa en het Midden Oosten.
 
ISBN 9789023928478
Subtitel de rijkdom van het nieuwe leven
Aantal bladzijdes 120
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 126 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 12 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Omdat de brieven van Johannes zeer actuele thema’s zoals geloofszekerheid, bevatten, is het zeker een aanrader om dit boek te lezen. Tramper exegetiseert de brieven van Johannes grondig, wat het boek ook interessant maakt om te gebruiken tijdens Bijbelstudies. Samengevat is dit boek een boek dat goed is om te lezen, maar ook om het als een soort van naslagwerk te bewaren.

De Civitate

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Niek Tramper