Chana

de waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen?

Auteur(s): Nine de Vries

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 20,99
De waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen?Israël, rond het jaar 64.

Gratis verzending binnen Nederland!

De waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen?


Israël, rond het jaar 64. Als de Romeinse bezetter Kafarnaüm onder de voet dreigt te lopen, vlucht Chana met haar gezin. Alles wat vertrouwd is laat ze achter.

Tijdens de reis verliest ze haar man uit het oog. Ze doet er alles aan om haar kinderen bij zich te houden, maar dan wil haar zoon zich aansluiten bij de mannen die strijden voor een vrij Israël. Wanhopig reist ze met hem mee en begeeft zich onder mensen die beter niet kunnen weten dat ze een volgeling van Jezus is.

Dan ontmoet ze, ver van huis, een oude bekende uit Kafarnaüm. Hij weet meer over de geheimzinnige dood van haar vader.


Chana is een vervolg op het veelgeprezen Machla, maar uitstekend als zelfstandige roman te lezen.
 
ISBN 9789023950813
Subtitel de waarheid kan haar kinderen kapot maken. Hoe ver gaat zij om ze te beschermen?
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 352
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 32 mm
NUR code 342
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Uitgeverij Mozaïek te Utrecht is bekend om zijn historische romans, die daar worden uitgegeven. Nine de Vries voegde aan haar repertoire toe: 'Chana', een boeiende roman die speelt in de tweede helft van de eerste eeuw na Christus (64 na Chr.) en die ons inzicht geeft in de strijd die de Joden hadden tegen vijanden, met name tegen de Romeinen. In het Galilese Kafarnaüm woont aan de oever van het Meer van Genesareth het gezin van Chana (Hannah) en haar man Alon, die visser van beroep is. Hun zonen Sjimon en Davied, die getrouwd is met Mirjam en hun enige dochter Tamar. Het gezinsleven wordt beschreven. Dan komen de oorlogsdreigingen van Arameeërs en kort daarop van de Romeinen, met o.a. Vespasianus in hun gelederen. Als Alon niet meer thuis komt, slaat ontzetting en angst toe. Sjimon sneuvelt, Davieds vrouw Mirjam en hun pas geboren zoontje Goeni worden vermoord. Het is erg onveilig in Kafarnaüm. Daarom ontvluchten veel inwoners de stad. Zo ook moeder Chana en haar dochter. Davied is ook weggetrokken met een groep strijders voor Israël. Na veel wederwaardigheden, waarin bescherming wordt genoten van Jehoeda, een inwoner van Kafarnaüm, een onechte zoon van ene Romeinse soldaat en een vrouw uit Kafarnaüm, Devora. Die man wordt als men Kafarnaüm voor de tweede keer verlaat, onderweg op een laffe wijze omgebracht door Kis. Hij beleed echter dat hij een volgeling van de Weg was, een volgeling van Yeshua, terwijl Chana in een zwak moment, haar Meester verloochent. Moeder en dochter komen berooid in Pella, de vluchtstad van de Joodse christenen. Daar mag ze haar echtgenoot, na maanden van zwerven, zij het lichamelijk geschonden, weer terug ontvangen. Chana krijgt haar verloofde terug en mag met hem, Jonatan, gaan trouwen. Davied wil ook weer omzien naar een andere vrouw. C. (Kees) van den Bovenkamp in Boekbesprekingen voor: De Zeeuwse Onderwijs Vereniging (Z.O.V.) en de Reformatorische Omroep (RO) Opnieuw heeft de auteur (historische) feiten en figuren en fictie zo met elkaar verweven dat er een interessant en spannend geheel is ontstaan. Een verhaal dat door thema’s als verbondenheid, geloof, liefde en hoop ook vandaag de dag nog zeggingskracht heeft. NBD Biblion Nine de Vries voert je mee naar een tijd en land die je als christen kent van een afstandje en brengt het leven van toen dichtbij. Je vlucht mee met Chana, voelt haar angst om man en kinderen, snapt haar twijfels én haar verraad. Heel knap. Een aanrader van de bovenste plank, zeker voor wie genoten heeft van Machla. Nederlands Dagblad, 15 november 2017

Schrijf uw eigen beoordeling