Christelijke dogmatiek

een inleiding

Auteur(s):

Bindwijze: Hardback

Levering via Boekenwereld.com

€ 66,99
Dit boek biedt een eigentijdse geloofsverantwoording van twee theologen die de christelijke geloofstraditie levend willen houden.Kernachtig en met overtuiging beschrijven ze voor nieuwe generaties studenten en theologen de christelijke leer, in gesprek met de traditie, de kerk en de eigen tijd. Ze richten zich daarbij ook op anderen die geïnteresseerd zijn in de inhoud van het christelijk geloof, inclusief zoekers, sceptici en critici.

Gratis verzending binnen Nederland!

Dit boek biedt een eigentijdse geloofsverantwoording van twee theologen die de christelijke geloofstraditie levend willen houden.

Kernachtig en met overtuiging beschrijven ze voor nieuwe generaties studenten en theologen de christelijke leer, in gesprek met de traditie, de kerk en de eigen tijd. Ze richten zich daarbij ook op anderen die geïnteresseerd zijn in de inhoud van het christelijk geloof, inclusief zoekers, sceptici en critici. Dit helder geschreven werk vormt een rijke bron van informatie en inspiratie.

De auteurs bespreken het geloof niet geïsoleerd, maar verbinden dit in zijn veelzijdigheid en levendigheid met de vragen van cultuur, samenleving en het leven van alledag.
Terugkerend uitgangspunt is het Onze Vader, als concrete gebedspraktijk waarin het geloof tot uitdrukking komt. De overkoepelende structuur van het boek wordt gevormd door de christelijke leer van de Drie-eenheid.

Nadenken over inhoudelijke geloofsvragen blijkt nog altijd een bron van enorme intellectuele en spirituele vreugde te kunnen zijn.

Dr. C. van der Kooi is als hoogleraar dogmatiek verbonden aan de faculteit Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit.
Dr. G. van den Brink is hoofddocent dogmatiek aan diezelfde faculteit en bijzonder hoogleraar voor de theologie van het gereformeerd protestantisme aan de PThU, locatie Amsterdam.
 
ISBN 9789023926061
Subtitel een inleiding
Bindwijze Hardback
Druk 5
Taal Nederlands
Breedte 175 mm
Hoogte 249 mm
Dikte 51 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Dogmatiek is een besmet woord, maar Gijsbert van den Brink en Kees van der Kooi noemen hun nieuwe omvangrijke boek bewust Christelijke Dogmatiek. Het gaat over vondsten zeggen ze. ,Over wat de eerste getuigen ervaren hebben,wat het leven van mensen heeft veranderd en wat wij op onze beurt willen vasthouden.

Christenen zijn geen allesweters

 

Uit het boek 'treedt ons een weldadige en moedige godvrezendheid tegemoet'.

Henk de Jong in het ND

 

Wie, zoals veel beleidsmakers doen, echter denkt dat de theologie haar langste tijd heeft gehad, vindt in het verschijnen van de nieuwe Christelijke dogmatiek het bewijs dat Bijbelgetrouwe theologie nog steeds haar vitaliteit heeft behouden.

Reformatorisch Dagblad

 

Donner las het vuistdikke boek de afgelopen twee weken op de wijze waarop een minister leert lezen, en memoreerde dat de presentatie plaatsvond op de dag van de herroeping van het Edict van Nantes, in 1685.

Reformatorisch Dagblad

 

Vier gereformeerde theologen reageren op de Christelijke dogmatiek: dr. W. van Vlastuin, dr. M.J. Kater, dr. H. van den Belt en ds. J.M.D. de Heer.

Reformatorisch Dagblad

 

Klantenreviews

Gebrek aan ebook
Een volledig werk over de dogmatiek in de academische discipline, maar helaas ontbreekt de ebook-variant. Dit maakt het werk minder handzaam in gebruik, als je veel onderweg bent.

Review door Dooitze. (Geplaatst op 26-01-2017)

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van