Codex Constantijn

Auteur(s): Paul Maier, Danielle Langerak

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,50
Een paar vellen perkament in een versleten boek leiden de beroemde archeoloog Jonathan Weber en zijn vrouw Shannon naar iets wat de belangrijkste vondst in de geschiedenis van de kerk zou kunnen zijn: de slotpassage van het Evangelie van Marcus, en een verloren gewaand bijbelboek.Is het een van de vijftig kopieën die in opdracht van Constantijn de Grote zijn gemaakt en daarna eeuwenlang verborgen bleven? Of is het een vervalsing?Als het manuscript wordt gestolen, komt Jon terecht in een dodelijke race tegen de klok.
Een paar vellen perkament in een versleten boek leiden de beroemde archeoloog Jonathan Weber en zijn vrouw Shannon naar iets wat de belangrijkste vondst in de geschiedenis van de kerk zou kunnen zijn: de slotpassage van het Evangelie van Marcus, en een verloren gewaand bijbelboek.
Is het een van de vijftig kopieën die in opdracht van Constantijn de Grote zijn gemaakt en daarna eeuwenlang verborgen bleven? Of is het een vervalsing?
Als het manuscript wordt gestolen, komt Jon terecht in een dodelijke race tegen de klok. Hij móet het terugvinden en bewijzen dat het echt is, voordat het voorgoed verloren gaat. Alles staat op het spel: zijn carrière, zijn reputatie en zelfs zijn leven. Maar hij is bereid dat allemaal op te geven om de waarheid te achterhalen.

Paul Maier is hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Western Michigan
University (VS). Hij brak in Nederland door met 'De Brand van Rome' en
'Pontius Pilatus', die vele herdrukken beleefden. Ook schreef hij de populaire archeologische thrillers 'Het Rama Document' en 'Operatie Wederkomst'.

'Een uitzonderlijk goed gedocumenteerde historische roman.' - NBD-Biblion over De brand van Rome

'De historische en archeologische aspecten zijn knap, boeiend en
overtuigend... een goedlopend en spannend verhaal.' - NBD-Biblion over de omnibus Het Rama-document & Operatie Wederkomst
 
ISBN 9789023994107
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 342
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 213 mm
Dikte 31 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Paul Maier, Danielle Langerak
deel 1
€ 12,99
Bidden bij Bethesda
€ 17,50
CODEX Constantijn
€ 9,99