De dood te slim af

bezinning op nieuwe medische technologie

Auteur(s): Doeke Post

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als:

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 9,99
Robots ter grootte van een bloedcel, geheugenchips die onze hersenen aanvullen en zo ook dementie bestrijden, en een levensverwachting van 150 jaar tegen het eind van deze eeuw. De nieuwe mens komt eraan, veel sneller dan we denken.
Robots ter grootte van een bloedcel, geheugenchips die onze hersenen aanvullen en zo ook dementie bestrijden, en een levensverwachting van 150 jaar tegen het eind van deze eeuw. De nieuwe mens komt eraan, veel sneller dan we denken. Het is fascinerend wat er in de nabije toekomst allemaal mogelijk zal zijn. Fascinerend, maar ook bedreigend.

Doeke Post laat zien hoe ver men in de laboratoria wereldwijd al is en waarom een debat over de ethische implicaties van al deze ontwikkelingen hard nodig is. Kunnen we de sterke toename van ouderen wel verwerken? Wordt de mens niet geleefd door de technologie en komt alles onder de heerschappij van ingenieurs te staan? We lijken de dood te slim af te zijn, met de techniek als bestrijdingsmiddel. Maar laat de dood zich wel pakken?
 
ISBN 9789021144450
Subtitel bezinning op nieuwe medische technologie
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 740
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

In zijn nieuwste pennenvrucht brengt de auteur de technologische mogelijkheden om het menselijk leven te verlengen in kaart. Post verbindt een vraag aan de ontwikkeling: mag alles wat kan? Het gaat hem om de ethische bezinning met betrekking tot de technologische mogelijkheden. Een terrein van lastige afwegingen. Elk mens kan daarmee in aanraking komen en is dan geroepen verantwoorde beslissingen te nemen, in het licht van zijn levensovertuiging. Dat brengt Post op indringende wijze onder de aandacht.

Maandblad Reveil

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Doeke Post