De duivel

een biografie

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 22,90
Als Lucifer, Mefistofeles, Beëlzebub (in het christendom), Ha-Satan of De Tegenstander (in joodse geschriften) en Iblis of Shaitan (in de islamitische traditie) is de duivel al eeuwenlang overtuigend aanwezig. Tweeduizend jaar lang kon het verhaal van de mens niet verteld worden los van zijn bestaan.

Gratis verzending binnen Nederland!

Als Lucifer, Mefistofeles, Beëlzebub (in het christendom), Ha-Satan of De Tegenstander (in joodse geschriften) en Iblis of Shaitan (in de islamitische traditie) is de duivel al eeuwenlang overtuigend aanwezig. Tweeduizend jaar lang kon het verhaal van de mens niet verteld worden los van zijn bestaan. De strijd tussen goed en kwaad in mensen was de weerspiegeling van een kosmische strijd tussen God en Satan.
In deze rijke en gelaagde biografie verkent Philip C. Almond de levensloop van de duivel vanaf 500 jaar voor het ontstaan van het christendom tot zijn neergang na de Verlichting. Hij laat zien hoe de duivel toch onweerstaanbaar aanwezig blijft in religie, kunst, literatuur en cultuur.

Philip C. Almond is emeritus hoogleraar Religie aan de University of Queensland, Australië. Hij publiceerde verschillende boeken over de geschiedenis van hekserij, tovenarij en demonische bezetenheid.
 
ISBN 9789021143798
Subtitel een biografie
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 27 mm
NUR code 694
Imprint Meinema, Uitgeverij

De strijd tussen goed en kwaad was de weerspiegeling van een kosmische strijd tussen God en Satan. De weerslag van die strijd vinden we in het knap geschreven en boeiende verhaal van Almond.

www.hebban.nl

 

De manier van denken over de duivel binnen de christelijke theologische cultuur is toegankelijk en beknopt opgeschreven. Echt een prestatie! 4 sterren

Trouw

 

De auteur schetst de ‘levensloop’ van de duivel vanaf ongeveer 500 jaar voor het ontstaan van het christendom tot zijn neergang na de Verlichting. Een boek dat interessant genoeg is om er kennis mee te maken.

Streven

 

Wie snel een idee wil krijgen wat er zoal in tal van geschriften over de duivel gezegd en geschreven is, kan in dit boek terecht voor een opsomming van beschrijvingen, beelden en verhalen.

Kerk en Theologie

 

Schrijf uw eigen beoordeling