De Eerste Dag -Zomer 2017 - - 97890239E0317

De Eerste Dag - 2017 (3)

Zomer

Auteur(s):

Bindwijze: Tijdschrift

Schrijf een beoordeling

€ 14,75
Voor elke zondag biedt het blad een exegese bij de teksten uit het Luthers leesrooster, dat in verband met 500 jaar Reformatie dit jaar als alternatief spoor wordt aangeboden. Ook het zondagslied zoals de lutheranen in Nederland dat gebruiken, wordt van een toelichting voorzien. Daarnaast zijn gedichten, gebeden, suggesties voor met de kinderen en een invalshoek vanuit een (steeds wisselende) spiritualiteit opgenomen ter inspiratie.
Aantal:
Het nieuwste nummer van De Eerste Dag geeft suggesties voor de periode van 7 mei 2017 (Jubilate/4e van Pasen) tot en met 20 augustus 2017 (10e na Trinitatis/9e van de zomer).
Voor elke zondag biedt het blad een exegese bij de teksten uit het Luthers leesrooster, dat in verband met 500 jaar Reformatie dit jaar als alternatief spoor wordt aangeboden. Ook het zondagslied zoals de lutheranen in Nederland dat gebruiken, wordt van een toelichting voorzien. Daarnaast zijn gedichten, gebeden, suggesties voor met de kinderen en een invalshoek vanuit een (steeds wisselende) spiritualiteit opgenomen ter inspiratie. Elke week licht de agenda de belangrijke data die de bewuste zondag omringen eruit. Om de lezers die het gemeenschappelijk leesrooster volgen ook van dienst te zijn, is ook van deze lezingen een (reeds eerder geplaatste) exegese opgenomen. Al met al levert dat een dik blad op, vol bijdragen om door geïnspireerd en gevoed te raken.

Zo zijn in dit nummer de volgende nieuwsgierig makende zinnen te vinden:
‘Dat is dus geen schetterend gelijk vol leedvermaak voor het volk aan de overkant.’ (Piet van Veldhuizen, bij 14 mei)
‘Denk dus goed na voordat u profeteert. Er is geen weg terug.’ (Mariska van Beusichem, bij 11 juni)
‘De ‘zondag van de broodvermenigvuldiging’? Liever die ‘van de leegte die gevuld wordt’.’ (Roel Bosch, bij 30 juli)
 
ISBN 97890239E0317
Subtitel Zomer
Aanvulling door BC Nee
Bindwijze Tijdschrift
Taal Nee
NUR code Nee
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling