De hartslag van het leven

visie op het leven en werken van de protestantse kerk in Nederland

Auteur(s): Arjan Plaisier

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 4,50
Het is een voorrecht om te geloven en bij de kerk te horen. Geloof opent de ogen voor wat we zelf niet bedenken en zelf niet maken.
Het is een voorrecht om te geloven en bij de kerk te horen. Geloof opent de ogen voor wat we zelf niet bedenken en zelf niet maken. Ook vandaag gaan wereldwijd velen de weg van het geloof en beleven mannen en vrouwen, ouderen en jongeren de vreugde van het evangelie. Ook vandaag leeft de kerk. Echter, op veel plaatsen kraakt het kerkelijk leven in al zijn voegen. Vraag je kerkmensen waar de kerk voor dient, dan blijft het te vaak stil. En het wordt nog stiller na de vraag 'Wat geloof je?'

Deze visienota wil aan kerkmensen, gemeenteleden en kerkenraden moed geven om te geloven en (nieuwe) zin geven om kerk te zijn. Niet door iets nieuws te verzinnen of een truc toe te passen, maar door terug te gaan naar de bron, de Heer van de kerk. Vanuit die bron geeft deze nota een inspirerende visie op kerk-zijn in deze tijd. In het tweede deel worden praktische handvatten gegeven bij deze visie.

Een inspirerend boekje voor kerkenraden, kerkelijke commissies en gemeenteleden in de Protestantse Kerk in Nederland. Om het gesprek over de inhoud te stimuleren zijn gesprekhandleidingen beschikbaar.
 
ISBN 9789023920243
Subtitel visie op het leven en werken van de protestantse kerk in Nederland
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 48
Bindwijze Paperback
Druk 6
Taal Nederlands
Breedte 150 mm
Hoogte 150 mm
Dikte 5 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling