Genesis

het begin van alles

Auteur(s): P.L. de Jong

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 12,99
De wereld verandert in hoog tempo - mede onder invloed van de ontwikkelingen in de techniek. De kerk lijkt in hetzelfde tempo te verdampen - vooral onder invloed van de voortschrijdende secularisatie.
De wereld verandert in hoog tempo - mede onder invloed van de ontwikkelingen in de techniek. De kerk lijkt in hetzelfde tempo te verdampen - vooral onder invloed van de voortschrijdende secularisatie. De politieke situatie is onzekerder dan ooit - mede onder invloed van de wereldwijde strijd tegen het terrorisme. Kortom, de 21-ste eeuw is nu pas echt begonnen. En wel op 11 september 2001.
Tegen de achtergrond van dit klimaat stelt Bernard Rootmensen in dit boek een aantal fundamentele vragen. Vragen als 'waar zijn we mee bezig?', 'waar gaat het om?' en vooral 'waar komt het op aan?'.
Het zijn de vragen die ons kunnen helpen bij de grondige herbezinning op de traditie en de cultuur die in onze dagen noodzakelijk en onvermijdelijk is geworden. Een sleutelbegrip dat de auteur daarbij hanteert is het woord concentratie. Via dit begrip probeert hij tot de kern van de zaak door te dringen en zo helderheid te verschaffen in een tijdperk van zowel bedreiging als van oeverloos pluralisme.
Waar het op aankomt kan men zien als het derde paneel van een drieluik over 'geloven in deze tijd'. In twee eerdere boeken (40 Woorden in de woestijn en Oases in de woestijn) werd vooral een indringende analyse gegeven van hoe de gemeente kan leven en overleven in deze tijd van 'verwoestijning'. In dit boek staat de confrontatie met de cultuur en met de toekomst centraal.
Opnieuw een werkboek, dat tegelijk geschikt is voor persoonlijke meditatie en dat verheldering en inspiratie biedt.

Bernard Rootmensen is studentenpredikant in Amsterdam en heeft landelijke bekendheid als auteur en redacteur van boeken op het raakvlak van geloof, maatschappij en cultuur.
 
ISBN 9789023904762
Subtitel het begin van alles
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 139
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 13 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van P.L. de Jong