De kunst van het twijfelen

Sebastian Castellio (1515-1563): humanist, calvinist, vrijdenker

Auteur(s): Mirjam van Veen

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 21,50
Dit boek vertelt het verhaal van een man die de katholieke kerk vaarwel zei, koos voor de reformatie van Johannes Calvijn en uiteindelijk een geheel eigen weg insloeg. 1533: Europa wordt door godsdienstoorlogen geteisterd.

Gratis verzending binnen Nederland!

Dit boek vertelt het verhaal van een man die de katholieke kerk vaarwel zei, koos voor de reformatie van Johannes Calvijn en uiteindelijk een geheel eigen weg insloeg.

1533: Europa wordt door godsdienstoorlogen geteisterd. Terwijl katholieken en protestanten hun waarheden in gewapend beton goten, durfde Sebastian Castellio te pleiten voor de twijfel en voor tolerantie. Castellio's optimistische mensbeeld, zijn opvatting dat de bijbel fouten en feilen bevatte, en zijn pleidooi voor religieuze tolerantie, maken hem tot een voorloper van de Verlichting. En brachten hem in conflict met Johannes Calvijn. Maar hij was ook een aanhanger van de extatische profeet David Joris.Castellio was zijn tijd zo ver vooruit dat zijn geluid verstomde. In de twintigste eeuw werd hij herontdekt. Nu debatten over godsdienstvrijheid en tolerantie steeds weer oplaaien, is de kunst van het twijfelen actueler dan ooit.
 
ISBN 9789021143163
Subtitel Sebastian Castellio (1515-1563): humanist, calvinist, vrijdenker
Aantal bladzijdes 190
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 18 mm
NUR code 704
Imprint Meinema, Uitgeverij

Castellio zag in een Bijbelvertaling het middel om de christenheid te hervormen. Door slechte vertalingen werden mensen afgeschrikt van het lezen van de Bijbel.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling