De Messias leren

Israël en de volken - Gods weg nieuw leren lezen

Auteur(s): Edjan Westerman

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 32,50
Als Israëls verkiezing en roeping deel uitmaken van het DNA van de Schrift, waarom lijkt het christelijk verhaal over de Messias, Israël en de volken dan zo vaak een andere genetische structuur te hebben?Gaat Israël met zijn verkiezing en beloften door de zijuitgang af, wanneer Jezus op Gods toneel verschijnt? Vindt er een rolwisseling plaats, in een ander verhaal?

Gratis verzending binnen Nederland!

Als Israëls verkiezing en roeping deel uitmaken van het DNA van de Schrift, waarom lijkt het christelijk verhaal over de Messias, Israël en de volken dan zo vaak een andere genetische structuur te hebben?

Gaat Israël met zijn verkiezing en beloften door de zijuitgang af, wanneer Jezus op Gods toneel verschijnt? Vindt er een rolwisseling plaats, in een ander verhaal? Is de Messias daarin het zwarte gat waarin de eeuwige verkiezing en roeping van Israël verdwijnen?
Hoe lezen wij de weg van God ...? Sinds de Sjoa weten we waar een ont-Joodst christelijk lezen aan kan bijdragen.
Maar hoe ziet het doorgaande verhaal van de Bijbel er dan uit als héél de Schrift meeklinkt en de trouw van de God van Israël het centrum blijft? Dit boek geeft daar zicht op en is een oproep om Gods weg nieuw te leren lezen en te gaan.

Edjan Westerman is sinds juni 2015 emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Na zijn predikantsopleiding aan de theologische faculteit van de VU-Amsterdam deed hij daar ook een doctoraalstudie OT-NT.
 
ISBN 9789023970439
Subtitel Israël en de volken - Gods weg nieuw leren lezen
Aantal bladzijdes 416
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 145 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 39 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Het boek van Westerman voert een belangrijk pleidooi, dat het waard is gehoord en verder doordacht te worden.

Reformatorisch Dagblad

 

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen… Als iemand graag die doorgaande lijn in Tenach en Evangelie wil ontdekken raad ik aan dit boek te gebruiken bij de regelmatige bestudering van Gods Woord… Al is de titel van het boek wat cryptisch, toch hoeft dit niemand af te schrikken. De studie is niet alleen bedoeld voor theologisch geschoolde lezers.

Profetisch Perspectief

 

Een interessant en respectabel boek, voor joden en christenen alleszins de moeite van het lezen waard.

NBD Biblion

 

Emeritus-predikant Edjan Westerman legt uit dat de Bijbel één doorgaand verhaal vormt van Gods trouw, en dat Israël een centrale rol speelt in verleden, heden en toekomst. Westerman doet een oproep om de Bijbel te leren lezen en Gods weg te bewandelen. Een boek dat zich met ruim 400 pagina’s niet in één keer laat uitlezen, maar dat juist daarom een proces op gang brengt bij de lezer dat blijvend invloed zal hebben.

Opwekking Magazine

 

Het boek verdient meerdere drukken en zou door velen gelezen moeten worden… De kaft spreekt klare taal. Voor mij wil de profeet met de sjofar op het schilderij van Jip Wijngaarden, de kerk wakker roepen. De kerk, afgebeeld zonder ramen, is de eeuwen door met zichzelf bezig geweest en zag Israël niet meer staan. Ik spoor u aan het boek te kopen en te (her)lezen opdat uw raam wagenwijd opengaat en u het, van eeuwigheid uitverkoren volk van God, weer van harte ziet staan én liefhebt.

Credo

 

Met De Messias leren heeft ds. Edjan Westerman een gedegen studie geschreven… Ik hoop echt dat dit boek niet na een paar maanden weer voorbij is, maar dat het een blijvende rol zal spelen in het denken over Israël en haar Messias.

Israël en de kerk, nr.2, september 2016

Schrijf uw eigen beoordeling