De Remonstrantie 400 jaar

ontstaan - historie - actualiteit

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 22,99
Vierhonderd jaar geleden, op 14 januari 1610, ondertekenden 44 predikanten, onder wie Johannes Wtenbogaert, het eerste ontwerp van ‘De Remonstrantie’: het verzoekschrift dat later in definitieve vorm bij de Staten van Holland werd ingediend en waaraan de remonstranten hun naam te danken hebben. Hoe kwam de Remonstrantie tot stand en wat valt er over haar inhoud te zeggen?

Gratis verzending binnen Nederland!

Vierhonderd jaar geleden, op 14 januari 1610, ondertekenden 44 predikanten, onder wie Johannes Wtenbogaert, het eerste ontwerp van ‘De Remonstrantie’: het verzoekschrift dat later in definitieve vorm bij de Staten van Holland werd ingediend en waaraan de remonstranten hun naam te danken hebben.
Hoe kwam de Remonstrantie tot stand en wat valt er over haar inhoud te zeggen? Welke rol heeft de Remonstrantie gespeeld en wat heeft deze tekst ons vierhonderd jaar later te zeggen? Zeker is dat dit pleidooi voor tolerantie in de christelijke kerk een belangrijke plaats inneemt in onze vaderlandse geschiedenis. De Remonstrantie 400 jaar toont aan dat het belang van dit geschrift de Remonstrantse Broederschap overstijgt.

Met bijdragen van elf remonstranten en één niet-remonstrant: Tjaard Barnard, Wibren van der Burg, Sigrid Coenradie, Eric Cossee, Johan Goud, Koen Holtzapffel, Foeke Knoppers, Marius van Leeuwen, Lenze Lijzen, Eginhard Meijering, Wim Verboom en Marthe de Vries.

Koen Holtzapffel en Marius van Leeuwen zijn verbonden aan het Remonstrants Seminarium te Leiden.
 
ISBN 9789021142432
Subtitel ontstaan - historie - actualiteit
Aantal bladzijdes 192
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 17 mm
NUR code 704
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling