De slag om het hart

over secularisatie van verlangen

Auteur(s): Herman Paul

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 17,50
Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is en alles te maken heeft met verlangen.Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk.
Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral een zaak van het hart van de mens is en alles te maken heeft met verlangen.

Verlangens verwereldlijken als ze in de ban komen van status, welvaart of geluk. Verlangen naar God kan dan zomaar op de tweede plaats komen. Secularisatie is dan ook een slag om het hart. Verlangen is in zichzelf niet negatief. Daarom vraagt de auteur zich in dit boek af of de christelijke gemeente verlangen naar God kan stimuleren en vormen. En zo ja, hoe?

De slag om het hart presenteert een nieuwe kijk op secularisatie en een prikkelende visie op verlangen.
 
ISBN 9789023950189
Subtitel over secularisatie van verlangen
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 160
Bindwijze Paperback
Druk 4
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 15 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Klantenreviews

Secularisatie van verlangen
Herman Paul betoogt in zijn boek 'De slag om het hart' dat secularisatie vooral inhoudt, dat ons verlangen uitgaat naar alles wat zich in het hier en nu afspeelt. Het veilig stellen van onze toekomst door een goede opleiding, goede carrière, mooi huis, auto en dan steeds upgraden naar nog beter. Het treft ons allemaal, want onze hele kapitalistische maatschappij streeft naar zelfontplooiing en groei.

Ondanks ons gericht zijn op onszelf, horen we graag verhalen van anderen om ons daaraan te meten. De auteur beschrijft hoe er momenteel op allerlei manieren veel aandacht wordt besteed aan zelfontplooiing. Om dichter bij jezelf te komen, je nergens iets van aan te trekken, alle negativiteit van je af te laten glijden en zo meer vrijheid te verkrijgen. Zo is iedereen bezig zichzelf terug te vinden, heel individueel en tegelijk heel collectief dus. Hier tegenover staan alternatieve idealen zoals toewijding aan de naaste of opoffering voor een ideaal, waar je bijna niet meer over hoort of leest. Dergelijke ideeën staan door onze huidige hang naar authenticiteit zo ver van ons af, dat we ons maar moeilijk kunnen verplaatsen in mensen die zichzelf niet perse op de eerste plaats willen zetten.

Het is een goed, niet dik maar wel inhoudelijk boek. Dat een andere kijk geeft op secularisatie en de impact daarvan op ons eigen leven en handvatten om ermee om te gaan.
Zie ook: https://www.miworries.nl/slag-om-het-hart/

Review door Emmie. (Geplaatst op 20-11-2017)

Schrijf uw eigen beoordeling