De spiritualiteit van Florence Nightingale

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 15,50
De naam van Florence Nightingale (1820-1910), in 2010 honderd jaar geleden gestorven, heeft een bijna mythische klank. Omdat haar religieuze geschriften nooit eerder werden gepubliceerd, weten maar weinigen dat ze ook een origineel theologe was die in contact stond met de belangrijkste denkers van haar tijd.Jean-Jacques Suurmond stelt in dit boek haar gedachten over spiritualiteit en theologie voor het eerst beschikbaar in de Nederlandse taal.
De naam van Florence Nightingale (1820-1910), in 2010 honderd jaar geleden gestorven, heeft een bijna mythische klank. Omdat haar religieuze geschriften nooit eerder werden gepubliceerd, weten maar weinigen dat ze ook een origineel theologe was die in contact stond met de belangrijkste denkers van haar tijd.

Jean-Jacques Suurmond stelt in dit boek haar gedachten over spiritualiteit en theologie voor het eerst beschikbaar in de Nederlandse taal. ‘De lady met de lamp’ straalt als een voorbeeld van het beste wat religie kan voortbrengen. Met haar combinatie van mystieke passie en rationeel denken, een realistisch oog voor het lijden en gedrevenheid om de wereld te verbeteren, is Florence Nightingale wellicht ook onze tijd nog ver vooruit.

Florence Nightingale is niet alleen grondlegger van de moderne verpleegkunde, maar ook mystiek denker en radicaal theologe

* Jean-Jacques Suurmond op zoek naar de onbekende religieuze bronnen van haar inspirerende leven en werk
* Waardevolle toevoeging aan het beeld van ‘de lady met de lamp’


Dr. Jean-Jacques Suurmond
Dr. Jean-Jacques Suurmond is geestelijk verzorger, gestalttherapeut en publicist. Bij Meinema publiceerde hij in 2009 God & Heer K., waarin hij verslag doet van zijn ervaringen met de ziekte kanker.
 
ISBN 9789021142715
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 133
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 213 mm
Dikte 14 mm
NUR code 728
Imprint Meinema, Uitgeverij

Het boek heeft zeker de verdienste mee te helpen een vollediger beeld van Florence Nightingale te bieden en het nodigt al wie in de zorg staat uit reflectief in het leven en het werkveld te staan.

Pastorale perspectieven

 

Suurmond heeft Florence nightingale voor mij tot leven gebracht.

Tijdschrift geestelijke verzorging

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van