De tovenaar en de dominee

over de verschijning van God

Auteur(s):

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,99
'In het dorp stond hij bekend als tovenaar, mijn overgrootvader. Tovenaars wekken mateloze nieuwsgierigheid.
'In het dorp stond hij bekend als tovenaar, mijn overgrootvader. Tovenaars wekken mateloze nieuwsgierigheid. Zij kunnen wat gewone mensen ook graag zouden kunnen. Omdat zij in geval van brand de wind kunnen laten draaien wég van de bedreigde boerderij, doe je maar al te graag een beroep op hen. Maar ze worden ook gemeden als de pest. Zij kunnen wat gewone mensen liever niet kunnen...'

De verschijning van God is een mysterie. Uitgerekend dit mysterie loopt voortdurend gevaar bekneld te raken tussen mythische verhalen aan de ene en mystieke ervaringen aan de andere kant.

Zigzaggend tussen trendgevoelige spiritualiteit en beproefde vormen van magie zoekt de kerk het geheim van Gods verschijning ruimte te geven. Daartoe is nodig dat die kerk grondig inzicht heeft in haar heidense afkomst en inslag. Tegelijkertijd is zij in dit eerbiedigen van het mysterie van de openbaring onopgeefbaar verbonden met Israël.

In De tovenaar en de dominee staat de tovenaar voor het heidendom dat zich blijft aandienen in aloude mythen en gloednieuwe mystiek. De dominee is bij uitstek bewaker van het christelijk mysterie. Hun dorp is de geboorteplek van de auteur. Deze keert terug naar die plek en speurt in de kerk van zijn jonge jaren naar sporen van openbaring. Die terugkeer bezegelt het onontkoombare afscheid van de bestaande kerk. Maar juist dan ontdekt hij tot zijn grote verwondering hoe de verschijning van God een mysterie is.

'Wat mij treft is de combinatie van persoonlijke ervaringen, leeservaringen en diepe reflectie, en een stijl die volstrekt helder is. Op de een of andere manier slaagt Vreekamp erin de gebeurtenissen die hij beschrijft tegelijk in een toverachtig licht te zetten. Ik vind het spannend en mooi.' - Jan Siebelink
 
ISBN 9789023902294
Subtitel over de verschijning van God
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 708
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

Een tovenaar en een predikant, die in de titel van dit nieuwe boek van Henk Vreekamp in een adem worden genoemd ... zoiets intrigeert je als lezer en maakt je nieuwsgierig. De auteur stelt ons in dat opzicht niet teleur. Zijn boek boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Het plaatst je tegelijk voor tal van vragen.

Wapenveld

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van