De tovenaar en de dominee

over de verschijning van God

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 21,99
De verschijning van God is een mysterie. Uitgerekend dit mysterie loopt voortdurend gevaar bekneld te raken tussen oude mythische verhalen aan de ene en eigentijdse mystieke ervaringen aan de andere kant.Het is dan ook bij uitstek de roeping van de kerk, zigzaggend tussen trendgevoelige spiritualiteit en beproefde vormen van magie, het geheim van Gods verschijning opening te bieden.

Gratis verzending binnen Nederland!

De verschijning van God is een mysterie. Uitgerekend dit mysterie loopt voortdurend gevaar bekneld te raken tussen oude mythische verhalen aan de ene en eigentijdse mystieke ervaringen aan de andere kant.

Het is dan ook bij uitstek de roeping van de kerk, zigzaggend tussen trendgevoelige spiritualiteit en beproefde vormen van magie, het geheim van Gods verschijning opening te bieden. Daarvoor is nodig dat die kerk grondige kennis heeft van haar eigen heidense afkomst. Tegelijkertijd is zij in dit eerbiedigen van het mysterie van openbaring nauw verbonden met Israël.

In 'De tovenaar en de dominee' staat de tovenaar voor het heidendom dat zich blijft presenteren in aloude mythen en gloednieuwe mystiek. De roeping van de dominee is het christelijk mysterie te bewaken. Hun dorp is de geboorteplek van de auteur; deze keert daarheen terug en speurt in en rond de kerk van zijn jonge jaren naar sporen van openbaring. Die terugkeer betekent een afscheid van de bestaande kerk. Maar dan ontdekt hij tot zijn grote verrassing hoe de verschijning van God een mysterie is.

* Hoe overleeft de kerk het moderne heidendom
 
ISBN 9789023924432
Subtitel over de verschijning van God
Aantal bladzijdes 318
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 28 mm
NUR code 708
Imprint Boekencentrum

Een tovenaar en een predikant, die in de titel van dit nieuwe boek van Henk Vreekamp in een adem worden genoemd ... zoiets intrigeert je als lezer en maakt je nieuwsgierig. De auteur stelt ons in dat opzicht niet teleur. Zijn boek boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Het plaatst je tegelijk voor tal van vragen.

Wapenveld

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van