De verkiezing van de gemeente

Kirchliche Dogmatik §34

Auteur(s): Karl Barth, Wessel H. ten Boom

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 32,50
Karl Barths klassieke en omstreden tekst over kerk en Israël, 'De verkiezing van de gemeente', herinnert ons eraan dat over Israël alleen in solidariteit en kritiek kan worden gesproken. In 1942, tijdens de nazi-heerschappij in het verdeeld Europa, verscheen Karl Barths paragraaf 'De verkiezing van de gemeente'.

Gratis verzending binnen Nederland!

Karl Barths klassieke en omstreden tekst over kerk en Israël, 'De verkiezing van de gemeente', herinnert ons eraan dat over Israël alleen in solidariteit en kritiek kan worden gesproken.

In 1942, tijdens de nazi-heerschappij in het verdeeld Europa, verscheen Karl Barths paragraaf 'De verkiezing van de gemeente'. Het is Barths klassieke tekst geworden over Israël en de kerk, waarin hij zijn dogmatische passages afwisselt met een voortgaande exegese van Romeinen 9-11, Paulus' beroemde hoofdstukken over de uitverkiezing van Israël.
Dit boek biedt een vertaling van deze nog nooit eerder vertaalde paragraaf en een toelichting aan de hand van rijke annotaties. Maar het schuwt ook de vragen niet die Barths negatieve spreken over Israël en de Joden 70 jaar na Auschwitz oproept. Hoe is dit te rijmen met de solidariteit van de kerk met Israël waar Barth tegelijk nadrukkelijk voor pleit?
Paragraaf 34 uit Barths 'Kirchliche Dogmatik' plaatst de lezer opnieuw voor de vraag naar Gods blijvende uitverkiezing van Israël.

Dr. Wessel ten Boom (1959) is theoloog en emeritus predikant. Hij publiceerde 'Alleen God kan spreken. Een inleiding op het werk van Friedrich-Wilhelm Marquardt' en twee studies over Augustinus' spreken over de Joden. Hij is tevens redactiesecretaris van 'In de Waagschaal. Tijdschrift voor theologie, cultuur en politiek'.
 
ISBN 9789023970644
Subtitel Kirchliche Dogmatik §34
Aantal bladzijdes 200
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 168 mm
Hoogte 248 mm
Dikte 25 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Het lezen van dit boek is een ingrijpende ervaring en zijn indrukwekkende betoog getuigt bovenal van Gods leiding en liefde voor kerk en Israël.

NBD Biblion

 

Ten Boom heeft, met de vertaling en bezorging van Barths Israëlparagraaf monnikenwerk verricht. .. Moge deze uitgave bijdragen tot nieuwe bekendheid met het werk van Barth!

In de waagschaal, nr.6, 28 mei 2016

Schrijf uw eigen beoordeling