Diaconaat, hoe doe je dat?

handvatten voor startende diakenen

Auteur(s): Matthijs Geluk, Aart Peters

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 13,99
Als je voor het eerst diaken wordt, kom je tot de ontdekking dat diaconaat veel meer inhoudt dan je van tevoren had gedacht. Dit boek is geschreven om jou als startende of gevorderde diaken handvatten te bieden.
Als je voor het eerst diaken wordt, kom je tot de ontdekking dat diaconaat veel meer inhoudt dan je van tevoren had gedacht. Dit boek is geschreven om jou als startende of gevorderde diaken handvatten te bieden. Er wordt o.a. ingegaan op je rol als diaken in de diaconie en in de gemeente, diaconale hulpverlening binnen en buiten de gemeente, het werelddiaconaat en het maken van nancieel beleid. Je vindt in dit boek ruim voldoende materiaal voor bezinning en onderling gesprek in de diaconie. De vele mooie en praktische voorbeelden die de auteurs aandragen zullen je inspiratie geven voor het diaconale werk in je eigen gemeente. Om dicht bij de Bron van het diaconaat te blijven worden bij ieder hoofdstuk ook een lees- en liedsuggestie gegeven, met een aantal vragen om over door te praten.

Matthijs Geluk is gemeenteadviseur van Kerk in Actie en was tot 2014 programmacoördinator van het diaconale programma Luisterend Dienen. Aart Peters is gemeenteadviseur van de Protestantse Kerk in Nederland en voorheen diaconaal consulent. Verder werkten mee: Dick Klein, Jan de Kluijver, Alie Leeang, Steven van Loo, Gijs van Norden, Wim van Ree, Anco de Rooij, Piet Vergunst en Meo Wolswinkel.
 
ISBN 9789023970156
Subtitel handvatten voor startende diakenen
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 146 mm
Hoogte 226 mm
Dikte 9 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Voor de beginnende én de ervaren diaken biedt dit boek voldoende stof om zich op te oriënteren… Praktische voorbeelden werken als eye-opener en reiken ideeën aan… deze vlot leesbare gids is in de breedte van de protestantse kerken prima te gebruiken.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Matthijs Geluk, Aart Peters