Dit is mijn land

Auteur(s): Simon Bruinders, Ingrid Glorie

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,99
Zuid-Afrika, 1939. In een dorpje aan de voet van de bergen droomt meubelmaker Abraham ervan om met de jonge onderwijzeres Stella een gezin te stichten op een stuk grond dat van hem zal zijn.
Zuid-Afrika, 1939. In een dorpje aan de voet van de bergen droomt meubelmaker Abraham ervan om met de jonge onderwijzeres Stella een gezin te stichten op een stuk grond dat van hem zal zijn. Maar al kort na hun huwelijk voert Abrahams levensreis hem de oorlog in, dwars door Afrika, waarna hij als een getekend mens terugkomt bij Stella. Moedig probeert hij de draad weer op te pakken, maar keer op keer delft hij het onderspit in de ongelijke strijd tegen het onrecht dat apartheid heet. Toch houdt Abraham vol. Als zijn kinderen het maar beter zullen krijgen dan hij - daar heeft hij alles voor over.

'Dit is mijn land' is het levensverhaal van een eenvoudig man in een land waar je huidskleur je lot bezegelde. Het geeft een uniek en indrukwekkend beeld van de veerkracht van een hechte gemeenschap, dwars tegen alle onrecht in. Simon Bruinders baseerde deze authentieke vertelling op het leven van zijn ouders.

Simon Bruinders is in Zuid-Afrika een geliefd acteur, bekend van vele speelfilms en televisieseries. 'Dit is mijn land' is zijn romandebuut. Kort na publicatie in Zuid-Afrika werd de roman bewerkt tot musical.
 
ISBN 9789023996897
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 272
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 25 mm
NUR code 342
Imprint Boekencentrum B.V.
Leesvragen Nee

Vlot leesbare Nederlandse vertaling. Voor een breed historisch en maatschappelijk geïnteresseerd publiek. Een aanrader.

NBD – Biblion

Simon Bruinders kan mooi vertellen. "Dit is mijn land" is een bijzonder boeiende roman die de geschiedenis van de kleurlingen tijdens de twintigste eeuw aanschouwelijk maakt. Het is ook bijzonder dat de verteller de positieve rol van het geloof in God niet onder stoelen of banken steekt. Maandblad Zuid-Afrika, maart 2017

Schrijf uw eigen beoordeling