Door het geloof

veertig dagen onderweg met getuigen en pelgrims

Auteur(s): Pieter L. de Jong

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 12,99
In deze bundel staat de indrukwekkende rij geloofsgetuigen uit Hebreeën 11 centraal. Eén ding hebben deze mannen en vrouwen, van Abel tot en met Rachab de hoer, gemeen: door het geloof hielden zij stand.Veertig dagen lang volgt dit boek deze bekende en onbekende pelgrims en martelaren op hun weg.
In deze bundel staat de indrukwekkende rij geloofsgetuigen uit Hebreeën 11 centraal. Eén ding hebben deze mannen en vrouwen, van Abel tot en met Rachab de hoer, gemeen: door het geloof hielden zij stand.

Veertig dagen lang volgt dit boek deze bekende en onbekende pelgrims en martelaren op hun weg. Wat kunnen wij van hun voorbeeld leren? Hoe kunnen ze ons inspireren voor ons leven nu?
Het punt dat de auteur van de Hebreeënbrief maakt, is duidelijk: blijf altijd volhouden. Geloven is vooral hopen op Gods toekomst en de weg lopen richting Christus' koninkrijk. De grootste bemoediging is dat Jezus zelf voor ons uit loopt en ons niet loslaat voordat wij de fi nish hebben gehaald.

Deze pastorale en praktische overdenkingen zijn geschikt voor persoonlijk gebruik in de veertigdagentijd, maar ook voor andere momenten van het jaar.

Drs. Pieter L. de Jong (1947) is interim-predikant in Wijk bij Duurstede (PKN).
Daarvoor was hij ruim twintig jaar predikant van de Oude of Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven. Van zijn hand verschenen eerder onder meer de dagboeken Zijn roepstem horen, Doorgeven en Door vreemd gebied.
 
ISBN 9789023970361
Subtitel veertig dagen onderweg met getuigen en pelgrims
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 144
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 170 mm
Hoogte 171 mm
Dikte 14 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

In dit boekje wordt de vraag gesteld wat er als oudere te winnen valt en welke vruchten ouderdom kan opleveren. En dat is verrassend veel als je dit boekje leest… Het boekje leest als een reisgids voor een land, dat je pas echt leert kennen als je er zelf doorheen reist – dus voor de oude(re) lezers. Van harte aanbevolen!

De Christenvrouw, no.4, juni 2016

De eenvoudige beschouwingen maken het boekje lezenswaardig. Het is duidelijk laagdrempelig en voor een breed publiek geschreven. Uitermate geschikt om cadeau te geven.

De Civitate, nr.1, oktober 2016

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Pieter L. de Jong