Een godvergeten crisis

een theologisch essay over het gat in ons cultureel geheugen

Auteur(s): Matthias Smalbrugge

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 17,95
De crisis? Die gaat natuurlijk over de economie, over haperend herstel, over een zwakke euro, over Europa dat wegkwijnt, terwijl de huidige crisis over veel meer gaat.
De crisis? Die gaat natuurlijk over de economie, over haperend herstel, over een zwakke euro, over Europa dat wegkwijnt, terwijl de huidige crisis over veel meer gaat. Matthias Smalbrugge schuift moraal en Bijbel aan de kant en doet een poging om als theoloog na te denken over deze multicrisis.
We verliezen steeds meer zekerheden - van pensioen tot morele richtlijnen. We verloren het idee dat vooruitgang mogelijk is, de nationale staat, identiteit, herkenbare waarden/normen, helder en duidelijk
geloof. De reactie lijkt die te zijn van mateloosheid: kopen, geld, seks.
De Griekse wortels van de mateloosheid zijn onder bijbels gewicht verpulverd tot een moraliserende les: gij zult u beheersen. Matthias Smalbrugge schuift moraal en Bijbel aan de kant en doet een poging om als theoloog na te denken over deze multicrisis. Aan de hand van onze verlieservaringen, onze bemoeienis met ons 'image' en ons 'zelf' gaat hij in op de mateloosheid en de beeldcultuur.
 
ISBN 9789021143316
Subtitel een theologisch essay over het gat in ons cultureel geheugen
Aantal bladzijdes 128
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 149 mm
Hoogte 229 mm
Dikte 16 mm
NUR code 612
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling