Een goed woord

uit de preken van Gerrit de Kruijf

Auteur(s):

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 28,99
Toen Gerrit de Kruijf in 2013 aan een hersentumor stierf, had hij 650 preken geschreven. Deze preken getuigen stuk voor stuk van zijn gegrepenheid door de boodschap van de Bijbel en zijn gave om anderen daar nuchter maar bezield deelgenoot van te maken.

Gratis verzending binnen Nederland!

Toen Gerrit de Kruijf in 2013 aan een hersentumor stierf, had hij 650 preken geschreven. Deze preken getuigen stuk voor stuk van zijn gegrepenheid door de boodschap van de Bijbel en zijn gave om anderen daar nuchter maar bezield deelgenoot van te maken. De meest treffende passages uit de preken zijn verzameld in deze bundel. Voor iedereen die 'verlegen is om een goed woord', om De Kruijf zelf te citeren, en speciaal, ter lering en ter stimulering, voor predikanten en zij die het willen worden.

Gerrit Gijsbert de Kruijf (1952-2013) studeerde theologie in Utrecht en werkte als hervormd predikant in Rijnsaterwoude en Rotterdam. Van 1992 tot zijn dood was hij kerkelijk hoogleraar Christelijke Ethiek in Leiden.
 
ISBN 9789023970262
Subtitel uit de preken van Gerrit de Kruijf
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 304
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 153 mm
Hoogte 223 mm
Dikte 27 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

De samenstellers van dit boek presenteren het ‘nalatenschap’ van De Kruijf op een frisse en toegankelijke manier. Preken moet voor hem iets geweest zijn als hardop nadenken over een bevrijdende tijding, over een aanspraak die je lucht geeft én door elkaar schudt. Een boek dat veel lezers plezier zal doen.

De Nieuwe Koers

 

De verschillende passages verraden een milde prediker. Tegelijk een die gezegend is met de gave om dingen mooi uit te kunnen drukken. Geregeld wordt in een beknopte zin iets gezegd dat nadenken vergt. Het wordt soms zo compact gezegd dat het eigenlijk niet iets is om snel in een preek langs te horen komen, maar om rustig te overdenken en er de diepte van te zoeken.

De Waarheidsvriend

 

Niets dan lof voor deze mooi uitgegeven en verzorgde band… deze fragmenten zijn beslist de moeite van het lezen en bestuderen waard.

Kerk en Theologie

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van