Eén houvast

dagboek over persoonlijk geloven

Auteur(s): Wim Verboom

Bindwijze: Hardback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 20,99
Eén houvast is een dagboek voor jong en oud. Elke dag staat een aspect van het geloof centraal, aan de hand van de Heidelbergse Catechismus.

Gratis verzending binnen Nederland!

Eén houvast is een dagboek voor jong en oud. Elke dag staat een aspect van het geloof centraal, aan de hand van de Heidelbergse Catechismus. Zo neemt het dagboek ons mee op ontdekkingsreis.

De Heidelbergse Catechismus reikt ons een schat van onderwerpen aan voor de praktijk van ons geloof: de relatie met Jezus Christus als het ene houvast in ons leven, de doop en het avondmaal, het leven naar Gods geboden, het bidden, en nog veel meer.
Al die thema's komen in het dagboek aan bod. En dan blijkt die oude, wijze Catechismus verrassend actueel te zijn.
In dit dagboek gaat het niet om abstracte leerstellige waarheden, maar om de praktijk van het geloof, de beleving ervan, kortom: de spiritualiteit. De meditaties zijn pastoraal van toon en eenvoudig van taal, en blijven dicht bij de lezer. Zo wil dit dagboek ons helpen om, net als Henoch, elke dag te wandelen met God.

Achter in deze uitgave is de complete tekst van de Heidelbergse Catechismus opgenomen.

Dr. W. Verboom is emeritus predikant in de PKN en emeritus hoogleraar in de geschiedenis van het gereformeerde protestantisme. Hij deed jarenlang onderzoek naar de Heidelbergse Catechismus. Van zijn hand verschenen diverse publicaties over de belijdenisgeschriften.
 
ISBN 9789023970316
Subtitel dagboek over persoonlijk geloven
Aantal bladzijdes 400
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 208 mm
Dikte 31 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Dit dagboek is bijna uniek in z'n soort. Het bevat een korte en krachtige, eenvoudige en heldere, persoonlijke ('bevindelijke') en pastorale uitleg van de Heidelbergse Catechismus, vergezeld door een (kort) passend schriftgedeelte. Een pre is de actualiteit, die ter sprake wordt gebracht (boven een bewerking van oudere boeken). Aandacht wordt geschonken aan allerlei vragen en misverstanden.

www.kameel.nl

 

Een eenvoudig geschreven dagboekje. Neem en lees!

De Christenvrouw, no.4, juni 2016

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Wim Verboom
Eén houvast
€ 10,99
Meer dan goud
€ 3,99
Meer dan goud
€ 7,50
Stil tot God
€ 3,99