Eerst de waarheid, dan de vrede

jacob Revius 1586-1658

Auteur(s): Enny de Bruijn

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 34,99
Enny de Bruijn combineert in deze biografie voor het eerst Revius als dichter, theoloog en geschiedschrijver en komt zo tot verrassende inzichten over de leef- en denkwereld van een van de belangrijkste gereformeerde opinieleiders in de Gouden Eeuw. In deze toegankelijk geschreven studie vertelt ze onder meer het spannende verhaal van Revius' gevecht met de filosoof René Descartes.

Gratis verzending binnen Nederland!

Enny de Bruijn combineert in deze biografie voor het eerst Revius als dichter, theoloog en geschiedschrijver en komt zo tot verrassende inzichten over de leef- en denkwereld van een van de belangrijkste gereformeerde opinieleiders in de Gouden Eeuw. In deze toegankelijk geschreven studie vertelt ze onder meer het spannende verhaal van Revius' gevecht met de filosoof René Descartes. Ze laat zien hoe gepassioneerd Revius zich mengde in discussies over de regentenpolitiek, de omgang met rooms-katholieken, joden en moslims, de predestinatieleer, literatuur en astronomie. Dankzij de combinatie van theologische en literaire bronnen komt de figuur van Revius in een nieuw licht te staan.
 
ISBN 9789023926207
Subtitel jacob Revius 1586-1658
Aantal bladzijdes 450
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 39 mm
NUR code 620
Imprint Boekencentrum

Het bijzondere van de biografie van De Bruijn zit niet alleen in de samenvoeging van de felle, polemisch ingestelde theoloog en de dichter. De Bruijn heeft als eerste ruimhartig aandacht geschonken aan het Latijnse werk van Revius.

Friesch Dagblad

 

Reformatorisch Dagblad

 

Een geweldig interessant en inspirerend boek - citaat uit de boekbespreking in Radio 1 OVT. Beluister de boekbespreking door op de website van radio 1 OVT te kiezen voor Historische boekbesprekingen, start bij 5 minuut 40.

Radio 1 OVT

 

Wie leest er nu nog van jongs af aan boeken waarvoor je je moet inspannen, maar waar je je zelf wel mee verrijkt? Enny de Bruin is zo iemand! Ze is nog net opgegroeid in een deel van de samenleving waar tot voor kort veel gelezen werd, en dan ging het ook nog om goede boeken. Als jong meisje, van 10 of 12 jaar oud, ontdekte ze in de boekenkast van haar ouders de gedichten van Jacob Revius (1586-1658). En ziedaar, vele jaren later promoveert zij in mei 2012 op Revius en publiceert zij haar Reviusbiografie, Eerst de waarheid, dan de vrede, het boek dat we hier bespreken

www.literatuurplein.nl

 

Schrijf uw eigen beoordeling