Eileen

Auteur(s): Ineke Kraijo

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Tijdelijk niet op voorraad - reserveer een exemplaar via Boekenwereld.com

€ 17,50
'Een aangrijpende roman over het zware leven van pachters in de 18e eeuw. (...) Door de aansprekende schrijfstijl beleef je het verhaal alsof je naast Eileen staat.
'Een aangrijpende roman over het zware leven van pachters in de 18e eeuw. (...) Door de aansprekende schrijfstijl beleef je het verhaal alsof je naast Eileen staat. Aanrader!' - Jente

Ierland, 1828. Na de dood van haar moeder voelt de pachtersdochter Eileen MacGowan zich verantwoordelijk voor het gezin, vooral voor haar gehandicapte zusje Brigid. In het kleine huisje in de groene vallei wordt niet meer over de onverwachte dood van moeder gesproken, maar de schaduw van schuld en de onuitgesproken verwijten zijn voortdurend aanwezig.
De achttienjarige Eileen verlangt er daarom steeds meer naar een eigen leven op te bouwen. Maar mag Eileen kiezen voor de rijke Phillip Harrison, als Engelsman een natuurlijke vijand van alle Ieren, of verloochent ze daarmee haar volk, haar land en haar geloof?
Een coming of age-roman vol spanning en romantiek over de gevolgen van één noodlottige gebeurtenis.
'Eileen' is, na 'Kate' en 'Rose', het derde deel in de Ierlandreeks van Ineke Kraijo.
 
ISBN 9789023994831
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 336
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 140 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 27 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

Het derde boek na Kate en Rose, over Eileen, is een mooi verteld, romantisch verhaal over het leven van een meisje, in het begin van de 19e eeuw in het arme platteland van Ierland, waar het leven hard en moeizaam is en waar dood en ziekte op de loer liggen. Een leven waarin je eigenlijk iedere kans zou moeten pakken, omdat het leven anders meer 'overleven' is, een leven waarin je als meisje/vrouw niet veilig bent. Kraijo laat in Eileen een krachtige, sterke, slimme persoonlijkheid zien, die door de juiste keuzes te maken, iets van haar leven weet te maken. Voor alle liefhebbers van historische en romantische verhalen, van Ierland, van mensen-verhalen, van de boeken Kate en Rose.

www.christelijkekinderboeken.nl

 

Opnieuw een enorm indrukwekkend boek, prachtig! Net als Kate en Rose. Lees alle reviews op bol.com

bol.com

 

Eileen is een prachtig verhaal over een moedige, jonge vrouw. Tot het laatste hoofdstuk toe blijft de drijfveer van haar keuzes verborgen.

christelijkeboeken.info

 

Eenmaal aan dit boek begonnen, kan je eigenlijk niet meer stoppen. Ik heb me mee laten nemen naar het kleine dorpje, waar het verhaal zich afspeelt, en ging helemaal op in het prachtige meeslepende verhaal van Eileen. Deze schrijfster heeft de gave om het zo mooi en duidelijk te verwoorden, alsof je er zelf bij bent geweest. Alle ingrediënten zijn aanwezig in dit boek: liefde, verraad, leugens en dood en een heerlijke schrijfstijl, waardoor je dit boek in een sneltreinvaart uit hebt.

dizzie.nl

 

'Een aangrijpende roman over het zware leven van pachters in de 18e eeuw. (...) Door de aansprekende schrijfstijl beleef je het verhaal alsof je naast Eileen staat. Aanrader!'

Jente

 

De auteur weet een sfeervol verhaal neer te zetten tegen de achtergrond van de tijd en de omgeving. Heel langzaam en mooi gedoseerd komen de verborgen geheimen aan het licht. Het is knap als je een (jeugd)roman kunt schrijven, die tegelijk voor volwassenen boeiend en mooi is om te lezen.

Elisabeth

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Ineke Kraijo
Eileen
€ 7,99
Rose
€ 19,49
Rose
€ 7,99
Kate
€ 9,99
Kate
€ 16,99