En Rachel huilde

Auteur(s): Brett Michael Innes, Roeleke Meijer-Muilwijk

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 19,99
De Mozambikaanse Rachel werkt als hulp in de huishouding in Johannesburg, bij Chris en Michelle Jordaan. Met het geld dat ze verdient kan ze voor haar dochtertje Maia zorgen, met wie ze samen in een huisje op het terrein van Chris en Michelle woont.
De Mozambikaanse Rachel werkt als hulp in de huishouding in Johannesburg, bij Chris en Michelle Jordaan. Met het geld dat ze verdient kan ze voor haar dochtertje Maia zorgen, met wie ze samen in een huisje op het terrein van Chris en Michelle woont. Ook ondersteunt ze met haar salaris haar oude ouders in Mozambique.
Als ze naar de ambassade moet voor de verlenging van haar werkvergunning, laat ze haar vierjarige dochtertje achter onder de hoede van Michelle. Dan voltrekt zich een onzeglijk drama. Verscheurd door verdriet moet Rachel uit twee kwaden kiezen: alleen en zonder inkomsten terugkeren naar Mozambique, of blijven werken voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van haar kind.

Een aangrijpend verhaal over schuld, verbittering en verlossing, tegen de achtergrond van het hedendaagse Zuid-Afrika, dat nog altijd gebukt gaat onder grote verschillen tussen rijk en arm.

Brett Michael Innes is filmproducer. Behalve de romans 'Kleine Rachel' en 'En Rachel huilde' schreef hij ook de filmscripts ervan. De verfilming van 'En Rachel huilde' is in 2016 in Zuid-Afrikaanse bioscopen te zien.
 
ISBN 9789023994992
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 272
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 25 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

Om haar familie financieel te kunnen onderhouden, vertrekt Rachel uit Mozambique naar Zuid-Afrika om in Johannesburg bij het blanke echtpaar Chris en Michelle Jordaan te werken. Rachel heeft een dochtertje, Maira. Chris en Michelle hebben geen proberen maar proberen zwanger te worden. Dit geeft de nodige spanning tussen hen. Als Rachel op pad moet om haar verblijfsvergunning te verlengen en Maira achterlaat onder de hoede van Michelle, krijgt Michelle precies een telefoontje van de arts dat ze zwanger is. In haar enthousiasme vergeet ze Maira... een moment met vreselijke gevolgen.

www.christelijkeboeken.info

 

En Rachel huilde is een echte pageturner. De hoofdstukken beschrijven afwisselend de periodes voor de dramatische dag in maart 2014, toen Maia nog leefde en hoe het leven daarna voor Chris, Michelle en Rachel verder is gegaan. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er op die dramatische dag is gebeurd. Allerlei facetten in de Zuid-Afrikaanse samenleving (maar eigenlijk speelt dit overal) zoals de kwetsbaarheid en uitbuiting van vreemdelingen, discriminatie en de contrasten tussen rijk en arm, komen aan bod. Brett Michael Innes ontkomt er niet aan om clichés te gebruiken; een huishoudster steelt, de knappe echtgenoot, die tekort komt in het huwelijk flirt met facebook. Het verhaal laat zien hoe pijnlijk vast we zitten in onze situatie, niet alleen met eigen emoties of onderlinge verhoudingen ook op het terrein van maatschappelijke ongelijkheid.

Antoinette's Boekencommentaar

 

Een aangrijpend en ontroerend, vlot geschreven verhaal over schuld, verlies en schaamte. Het geeft de verhouding werkgever – werknemer in een land als Zuid-Afrika feilloos weer, zeker wanneer het gaat om de nog steeds aanwezige barrière tussen blank en zwart.

NBD Biblion

 

Sterk aan dit verhaal is dat je als lezer geen partij kiest voor de rijke Michelle of de arme Rachel, maar tegelijkertijd sympathie voor beiden kunt voelen… het universele verlangen naar een kind verbindt beide vrouwen, evenals thema’s als schuld, wrok en vergeving.

Nederlands Dagblad

 

De tragiek en oneerlijkheid van het verhaal komen dichtbij en lieten mij verdrietig achter: in wat voor wereld leven we eigenlijk?

Jente

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Brett Michael Innes, Roeleke Meijer-Muilwijk
En Rachel huilde
€ 9,99