Geloof ligt op straat

een verkenning naar spiritualiteit in parochie en gemeente

Auteur(s): Pauline Hendriks

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,99
We praten steeds minder met elkaar. Gewoon even kletsen of een diepgaand gesprek.
We praten steeds minder met elkaar. Gewoon even kletsen of een diepgaand gesprek. Dat is jammer, want dan helpen we elkaar steeds minder. We geven elkaar geen raad en vinden geen luisterend oor bij belangrijke levensvragen.
Honderd wijkbewoners, kerkleden en parochianen, gingen in gesprek met zo'n 700 bewoners in de Apeldoornse wijk 'De Maten'.
Thema was: Wat houdt je bezig, welke gebeurtenissen zijn van invloed geweest op je kijk op het leven, je geloof of je ongeloof? Welke betekenis zou de kerk daarin voor je kunnen hebben?
Dit boek bevat een weergave van deze gesprekken.
Dit voor Nederland unieke project is geïnitieerd door Peter Hendriks, wijkpastor in 'de Maten'. Hij zocht daarbij aansluiting bij de gespreksmethode van dr. A.J. Baart. Er wordt niet geënquêteerd of geïnterviewd, maar 'verkend''. Het gespreksmateriaal is erop gericht dat mensen, die bezocht worden, zelf de gespreksthema's bepalen. In dit boek wordt naar hen geluisterd.
Aan het eind wordt ingegaan op het hoe en waarom van een dergelijk project, compleet met stappenplan, cursus en modellen. Gezien de doorsnede van de bevolking van de Apeldoornse wijk 'de Maten' zou het boek eigenlijk in elke grote wijk in Nederland zijn toepassing kunnen hebben. Een echt werkboek.
 
ISBN 9789023908647
Subtitel een verkenning naar spiritualiteit in parochie en gemeente
Aantal bladzijdes 188
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 17 mm
NUR code 711
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling