Gewoon of beperkt?

hoe jodendom, christendom en islam omgaan met mensen met een handicap

Auteur(s): Ruth Hessel, André Mulder

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 14,99
Hoe kun je als zorgverlener aansluiten bij de religieuze achtergrond van iemand met een handicap? Weet je hoe er binnen religies over mensen met een beperking wordt gedacht?Is iemand binnen een religieuze gemeenschap welkom met een fysieke beperking of wordt hij met de nek aangekeken?
Hoe kun je als zorgverlener aansluiten bij de religieuze achtergrond van iemand met een handicap? Weet je hoe er binnen religies over mensen met een beperking wordt gedacht?
Is iemand binnen een religieuze gemeenschap welkom met een fysieke beperking of wordt hij met de nek aangekeken? Wordt hij apart gezet of als gewoon en volwaardig gezien?

Ruth Hessel en André Mulder laten zien wat er in de belangrijkste joodse, christelijke en islamitische literatuur over dit onderwerp geschreven is. Ze geven ook een beeld van de opvattingen en de huidige praktijken in Nederland door citaten uit gesprekken met sleutelfiguren uit de drie tradities. Enerzijds horen mensen met fysieke beperkingen er helemaal bij, anderzijds worden ze niet altijd serieus genomen.
'Gewoon of beperkt?' geeft een inspirerend, maar soms ook onthutsend beeld van religieuze denkbeelden over mensen met fysieke beperkingen en de manier waar zij bejegend worden, en laat zien hoe je je met de ander kunt verbinden.

Ruth Hessel is docent godsdienstwetenschap en onderzoeker bij het Lectoraat Theologie & Levensbeschouwing aan Christelijke Hogeschool Windesheim.
André Mulder is aan diezelfde hogeschool lector Theologie & Levensbeschouwing.
 
ISBN 9789021143705
Subtitel hoe jodendom, christendom en islam omgaan met mensen met een handicap
Aantal bladzijdes 128
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 14 mm
NUR code 700
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling