Gilead

Auteur(s): Marilynne Robinson, Henk Schreuder

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 12,99
De zesenzeventigjarige predikant John Ames krijgt in 1956 te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. In deze sfeer van eindigheid besluit hij een brief te schrijven aan zijn zeven jaar oude zoon.
De zesenzeventigjarige predikant John Ames krijgt in 1956 te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. In deze sfeer van eindigheid besluit hij een brief te schrijven aan zijn zeven jaar oude zoon. Vanaf het platteland van Iowa vertelt hij hem over diens voorvaderen; over hoe het voelt een baby te dopen; over zijn liefde voor baseball en natuur.
'Gilead' is een liefdesbrief aan een verloren Amerika, een roman vol wijsheid, rust, humor en warmte.


'Robinsons drieluik over Gilead is een prachtige vertelling over mensen die beschadigd zijn door het leven en ineens overweldigd worden door onverwachte vriendelijkheid en liefde.' - Nederlands Dagblad


Marilynne Robinson (1943) is filosoof, theoloog en professor Creative writing aan de Universiteit van Iowa. Met haar laatste roman, 'Lila' (shortlist National Book Award), ging Robinson terug naar de geliefde personages uit haar bejubelde romans 'Gilead' (Pulitzer Prize) en 'Thuis' (Orange Prize, shortlist National Book Award). Onlangs won ze voor haar gehele oeuvre de prestigieuze Library of Congress Prize for American Fiction 2016.
 
ISBN 9789023996842
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 228
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 19 mm
NUR code 302
Imprint Uitgeverij Mozaiek

Schrijf uw eigen beoordeling