Goed gelovig

een thematische uitleg van de Heidelbergse catechismus voor verkondiging en onderwijs

Auteur(s): M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus, W. Verboom

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 65,00
In veel gemeenten is het gebruikelijk dat er een tweede dienst gehouden wordt: de leerdienst. Daarvoor dient de Heidelbergse Catechismus vaak als leidraad.

Gratis verzending binnen Nederland!

In veel gemeenten is het gebruikelijk dat er een tweede dienst gehouden wordt: de leerdienst. Daarvoor dient de Heidelbergse Catechismus vaak als leidraad. Velen vinden daarin een gids voor hun geloof en leven. Tegelijk ervaren velen een 'kloof' tussen het leerboekje uit 1563 en de leef- en belevingswereld van de lerende gemeente in onze tijd. Bovendien merken we dat de tweede dienst meer en meer onder druk staat. Daarom is er bij veel voorgangers behoefte aan nieuwe hulpmiddelen. Deze postille wil zo'n hulpmiddel zijn.
In deze uitgave is de inhoud van de Heidelbergse Catechismus uitgewerkt in 17 hoofdthema's en 79 deelthema's. Ook zijn thema's toegevoegd die in de catechismus niet aan de orde komen. Bij elk thema is een preekschets ontwikkeld op grond waarvan de predikant een verdiepende en actuele preek kan maken die zowel het hoofd als het hart raakt. Er is aandacht voor het persoonlijk geloof, gemeenteopbouw en missionaire toerusting. Elke schets biedt ook voor tieners en kinderen relevante verwerkingsmogelijkheden, evenals pastorale aanwijzingen en liturgische suggesties voor Schriftlezing en liederen.
Dit handboek voor de predikant is eveneens van belang voor gemeenteleden die betrokken zijn bij catechese en jongerenwerk. Ook voor persoonlijke vorming is het waardevol.

De redactie wordt gevormd door de predikanten-theologen M.C. Batenburg, J. Groenleer, T. Jacobs, W. Markus en W. Verboom. Zij stelden dit handboek samen met een brede kring van medewerkers afkomstig uit de Protestantse Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Alle scribenten hebben zelf ervaring met leerdiensten.
 
ISBN 9789023928416
Subtitel een thematische uitleg van de Heidelbergse catechismus voor verkondiging en onderwijs
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 720
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 175 mm
Hoogte 247 mm
Dikte 55 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Een prachtig naslagwerk dat predikanten kunnen gebruiken voor het maken van een catechismuspreek, maar ook wordt door dit boek de belangrijke betekenis van de catechismus weer onder onze aandacht gebracht... Goed gelovig dankzij de catechismus. Het is niet te veel gezegd.

Nader Bekeken

 

De uitgever heeft met deze uitgave een waardevolle publicatie op de markt gebracht. Iedereen die op de een of andere manier met de Catechismus bezig is en die mag overdragen en doorgeven, kan niet meer om dit boek heen. ~ De Wekker, augustus 2017

Schrijf uw eigen beoordeling