Handboek apologetiek

communicatie van het Christelijk geloof

Auteur(s): Alister McGrath, Arend Smilde

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 21,50
Dit beknopte 'Handboek apologetiek' leert niet alleen het geloof te communiceren, maar helpt ook te zoeken naar de apologetische houding die het beste bij de lezer past.Grote, welsprekende verdedigers van het geloof zijn van alle tijden, maar het wetenschappelijk atheïsme van deze tijd daagt ons uit tot een nieuwe benadering van apologetiek. Dit handboek zet een methode uiteen die niet alleen het verstand, maar ook het hart en de verbeelding aanspreekt.McGrath bespreekt eerst de bijbelse basis voor apologetiek en de historische vormen ervan.

Gratis verzending binnen Nederland!

Dit beknopte 'Handboek apologetiek' leert niet alleen het geloof te communiceren, maar helpt ook te zoeken naar de apologetische houding die het beste bij de lezer past.


Grote, welsprekende verdedigers van het geloof zijn van alle tijden, maar het wetenschappelijk atheïsme van deze tijd daagt ons uit tot een nieuwe benadering van apologetiek. Dit handboek zet een methode uiteen die niet alleen het verstand, maar ook het hart en de verbeelding aanspreekt.
McGrath bespreekt eerst de bijbelse basis voor apologetiek en de historische vormen ervan. Hij laat zien dat er verschillende goede manieren zijn om het geloof te delen - met behulp van toelichting, argumenten, verhalen en beelden - en noemt diverse richtingwijzers naar het geloof, zoals ons aangeboren verlangen naar rechtvaardigheid, onze schoonheidservaring en de orde die we in de natuurlijke wereld zien. Ook helpt hij de lezer te ontdekken wat het beste werkt bij hemzelf en zijn gesprekspartner.
'Apologetiek moeten we niet als een defensieve en vijandige reactie tegen de wereld zien,' zegt McGrath, 'maar als een goede gelegenheid om de schatten van het christelijk geloof te etaleren, op te poetsen en aan te prijzen.' Dit boek laat zien dat het mogelijk is op een wellevende en doeltreffende wijze het geloof aan te bevelen aan mensen buiten de kerk.
 
ISBN 9789023923671
Subtitel communicatie van het Christelijk geloof
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 155 mm
Hoogte 235 mm
Dikte 26 mm
NUR code 702
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

In dit boek probeert de auteur aan te tonen dat geloof op een wellevende en doeltreffende manier aanbevolen kan worden aan mensen buiten de kerk… op enkele punten na kunnen we dit boek voor het verdedigen van het christelijk geloof aanbevelen.

Criterium, nr.3, juni 2016

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Alister McGrath, Arend Smilde