Handboek Christelijke meditatie

vertrekpunten, wegen en vruchten

Auteur(s): Lex Boot

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 30,25
In deze overprikkelde tijd groeit de belangstelling voor meditatie in al haar vormen. Te midden van een bont aanbod legt de christelijke meditatieve beweging wereldwijd haar eigen accenten.

Gratis verzending binnen Nederland!

In deze overprikkelde tijd groeit de belangstelling voor meditatie in al haar vormen. Te midden van een bont aanbod legt de christelijke meditatieve beweging wereldwijd haar eigen accenten. Dit handboek brengt alles in kaart wat de lezer zou moeten weten over de meditatieve omgang met God. Wat zijn de theologische vertrekpunten en hoe is de verhouding tot boeddhistische en andere vormen van meditatie? Welke eeuwenoude wegen en bronnen kent ze die ook vandaag opnieuw begaanbaar zijn? Bovendien wordt helder beschreven hoe mediteren in de praktijk gaat. Dit boek is breed oecumenisch van opzet door medewerking van auteurs uit verschillende protestantse en katholieke stromingen. Eindredacteur Lex Boot is theoloog, predikant binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk, trainer van meditatiebegeleiders, en bestuurslid van Vacare - platform voor meditatief leven. Aan het 'Handboek christelijke meditatie' werken auteurs uit protestantse en katholieke kring mee, onder wie Kick Bras, Jos Douma, Marius Noorloos, Martine Schram en Wim Verschuren. Redacteur is Lex Boot, theoloog en bestuurslid van het protestantse platform voor meditatief leven Vacare.
 
ISBN 9789023970781
Subtitel vertrekpunten, wegen en vruchten
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 302
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 28 mm
NUR code 708
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Handboek christelijke meditatie gepresenteerd.

Kerknieuws

 

In het najaar verschijnt er een nieuw handboek: Handboek christelijke meditatie. Vertrekpunten, wegen en vruchten. Ik mocht er zelf een kleine bijdrage aan leveren in de vorm van een artikel over Lectio divina.

Jos Douma

 

Het Handboek christelijke meditatie is een nice-to-have in je boekenkast. Vooral het deel over de geschiedenis van meditatie en de vormen van meditatie zijn zeer verrijkend voor de lezer.

Isodorusweb

 

Schrijf uw eigen beoordeling