Handboek voor gebed

bezinning en handreiking voor de praktijk

Auteur(s): Jan Minderhoud

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 24,50
Alles over gebed in één boek: informatie, bezinning en vooral uitnodiging om het eigen gebedsleven een nieuwe impuls te geven.Het gebed is de adem van de kerk en van een wandel met God. 'Wat het voedsel is voor het lichaam, is het gebed voor de ziel', aldus de oude Joodse denker Jehoeda Halevi.Dit handboek biedt inspiratie om het gebedsleven te vernieuwen, zowel in de binnenkamer als in de grotere verbanden van kerk en gemeente.

Gratis verzending binnen Nederland!

Alles over gebed in één boek: informatie, bezinning en vooral uitnodiging om het eigen gebedsleven een nieuwe impuls te geven.
Het gebed is de adem van de kerk en van een wandel met God. 'Wat het voedsel is voor het lichaam, is het gebed voor de ziel', aldus de oude Joodse denker Jehoeda Halevi.
Dit handboek biedt inspiratie om het gebedsleven te vernieuwen, zowel in de binnenkamer als in de grotere verbanden van kerk en gemeente. Het is zowel bezinnend als uitnodigend voor de praktijk. Op een verfrissende manier worden oude en nieuwe vragen rond het gebed aan de orde gesteld. Van joodse traditie tot christelijke oecumene, van (modern) klooster tot bedrijfsgebed, van oude en vertrouwde vormen tot creatief gebed, van de tijd van de Bijbel tot de eenentwintigste eeuw: door de kerkelijke breedte van de auteurs en de veelheid aan invalshoeken biedt dit boek een rijk geschakeerd palet en een schat aan informatie.

Jan Minderhoud is theoloog en actief in de gebedsbeweging.
Medewerking verleenden: Thijs Geuze, Theo van Campen, Michael Mulder, Klaas van der Kamp, Jan Hoek, Ron van der Spoel, Berry Haverkamp, Jelle de Kok, Titus Woltinge, René Silvis, Egbert van der Stouw, Dorien Knoors, Maarten Pijnacker Hordijk, Matthijs Vlaardingerbroek, Lammy Dekkers, Saskia van Helden, Lucré de Man-van Putten, Edwin Hamelink, Marianne Groen, Lex Boot, Jan Fokker en Rob van Essen.
 
ISBN 9789023928652
Subtitel bezinning en handreiking voor de praktijk
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 240
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 146 mm
Hoogte 223 mm
Dikte 26 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Wat het handboek extra actueel maakt, is een hoofdstuk waarin aandacht wordt besteed aan ontwikkelingen rondom gebed in de laatste decennia, zoals het groeiende aanbod van retraites.

Nederlands Dagblad

 

Voor zover het mogelijk is dat een handboek echt compleet is, doet dit handboek voor gebed een goede poging… Het lezen van dit boek vormde een verrijking van mijn zomervakantie. Het heeft de nodige interessante informatie opgeleverd over gebed en ook enthousiast gemaakt weer opnieuw met bidden aan de slag te gaan.

Soteria

 

Schrijf uw eigen beoordeling