Handreiking bevrijdings-pastoraat

pastorale mogelijkheden en valkuilen

Auteur(s): Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand, Leo Smelt

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 9,50
Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Deze handreiking bespreekt op een pastorale wijze de dilemma's rond de dienst der genezing.
Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Deze handreiking bespreekt op een pastorale wijze de dilemma's rond de dienst der genezing.
Hoe kan de plaatselijke christelijke gemeente omgaan met concrete vragen van gemeenteleden of mensen van buitenaf naar genezing en bevrijding? Is er ruimte om na te denken over de betekenis van de heelheid van lichaam, ziel en geest? Kunnen genezing en bevrijding een plaats krijgen in de pastorale zorg?
Het gaat de auteurs van deze handreiking om de totale benadering: pastorale gesprekken met de pastor, overleg met naasten en hulpverlening, een bijzondere bijeenkomst van gebed om bevrijding en de nazorg daarop volgend. Zij geven daarnaast ook een voorbeeldliturgie voor een dienst der bevrijding.
Dit boek is bedoeld voor iedereen binnen de kerk die zich wil bezinnen op de pastorale zorg voor degenen die door kwade machten worden gekweld.

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

De auteurs (Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand en Leo Smelt) werken als geestelijk verzorger of gemeentepredikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland.
 
ISBN 9789023928225
Subtitel pastorale mogelijkheden en valkuilen
Aantal bladzijdes 62
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 8 mm
NUR code 711
Imprint Boekencentrum

Bevrijdingspastoraat is een uitdagend thema.

De nieuwe koers

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Jos Aarnoudse, Rob van Essen, Gerrit-Jan van der Kolm, Eva Ouwehand, Leo Smelt