Heilige strijd

het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad

Auteur(s): Beatrice de Graaf

Bindwijze: Hardback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Levering via Boekenwereld.com

Normale prijs: € 13,99

Special Price € 9,99

Actieprijs geldig tot 23 december 2019
In dit helder geschreven essay zoekt Beatrice de Graaf naar een theologische visie op geweld, het kwaad en onze veiligheid. Aan de hand van Augutinus' theologie over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade, biedt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid.
In dit helder geschreven essay zoekt Beatrice de Graaf naar een theologische visie op geweld, het kwaad en onze veiligheid. Aan de hand van Augutinus' theologie over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade, biedt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid.

Veiligheid zal in deze wereld nooit volledig zijn, maar we mogen weten dat het kwaad is overwonnen. Vanuit haar geloof hierin mag de kerk het kwaad bestrijden. Over deze heilige strijd gaat dit boek.
 
ISBN 9789023950592
Subtitel het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 112
Bindwijze Hardback
Druk 5
Taal Nederlands
Breedte 132 mm
Hoogte 208 mm
Dikte 18 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
De auteur (terrorismedeskundige) baseert zich op een woord van de profeet Micha (6:8) en onderzoekt hoe we in onze tijd met onveiligheid en angst voor het kwaad kunnen en moeten omgaan. Het boek is vrij pittig, maar het biedt veel om juist ook met elkaar in gesprek te gaan over deze actuele thematiek. NBD Biblion Interessant dat een bekende denker, de door media-optredens bij DWDD en Zomergasten bekend geworden Utrechtse hoogleraar Beatrice de Graaf vanuit haar christelijke levensovertuiging een boek schrijft over veiligheidsdenken: Heilige strijd. En schrijven kan ze. Een citaat uit het boek: ‘Vinden we dat in tijden van grote dreiging andere waarden dan veiligheid er ook nog toe doen, zoals vrijheid, gelijkheid, ontplooiing en solidariteit?’ Een krachtig en duidelijk weerwoord tegen hedendaagse onheilsprofeten en haviken.

Klantenreviews

Veiligheid
In haar boek 'Heilige Strijd, Het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad' legt Beatrice de Graaf de vinger bij een actueel onderwerp. Door alle aanslagen waar we mee geconfronteerd worden, zijn we bang geworden en op zoek naar veiligheid. Ondanks dat de veiligheid in ons land niet perse minder is geworden. Het aantal geregistreerde misdaden daalt al jaren. Maar omdat nieuwsberichten en geweld zich allang niet meer aan landsgrenzen houden, hebben we het idee dat wat in een andere stad gebeurt ook net zo makkelijk in onze eigen achtertuin kan plaatsvinden.

Volgens de Graaf is een religieus-theologische benadering van veiligheid van belang, omdat je daarmee het gevoel van onveiligheid serieus neemt. Er is kwaad, maar het is eindig, we kunnen het in een groter perspectief zien. We hoeven niet eigenhandig alle kwaad tot op de bodem uit te roeien, door iedereen die om welke reden dan ook verdacht lijkt te registreren of aan te pakken. We moeten proberen vertrouwen te houden in het goede in de mensen onderling, in de weerbaarheid van de samenleving.
Zie ook: https://www.miworries.nl/veiligheid/

Review door Emmie. (Geplaatst op 03-05-2018)

Schrijf uw eigen beoordeling