Hemelhoog

protestants evangelische liedbundel

Auteur(s): , Hans Maat, Bart Visser

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,50
De protestants evangelische liedbundel Hemelhoog is een gloednieuwe bundel met maar liefst 739 liederen. Deze liederen zijn in categorieën ingedeeld die lijken op de eerdere Evangelische Liedbundel van 1999 en volgen het kerkelijk jaar.
De protestants evangelische liedbundel Hemelhoog is een gloednieuwe bundel met maar liefst 739 liederen. Deze liederen zijn in categorieën ingedeeld die lijken op de eerdere Evangelische Liedbundel van 1999 en volgen het kerkelijk jaar.
Hemelhoog is een initiatief van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in samenwerking met twee partners: Het Confessioneel Gereformeerd Beraad en de Confessionele Vereniging. Je kunt de bundel zelfstandig gebruiken, maar ook zien als supplement bij het Liedboek voor de kerken uit 1973 en zeker bij het Nieuwe Liedboek van 2013.
Met een bevlogen en breed gekozen groep theologen, muzikanten en dichters is gekeken naar de liedkeuze. In het proces van liedredactie hebben we ons laten inspireren door de evangelische liedcultuur, maar ook gekeken naar de prachtige liederen uit de traditie die tot op de dag van vandaag veel worden gezongen. Dit boek is geschikt voor jong en oud, maar het accent ligt op jonge generaties die graag lofprijs- en aanbiddingsliederen zingen met populaire melodieën.
De inhoud van Hemelhoog is gebaseerd op een heel aantal criteria, maar de belangrijkste die we hier noemen is dat Jezus Christus in het middelpunt staat met daarbij veel aandacht voor het werk van de Heilige Geest. Er is aandacht voor thema's als het Koninkrijk van God, gerechtigheid, discipelschap en meer. Daarbij is geput uit vele bronnen en dat maakt Hemelhoog geschikt voor een breed spectrum aan kerken en christenen.

Het Evangelisch Werkverband is een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse kerk in Nederland. Dit project wordt uitgevoerd samen met de Confessionele Vereniging en het Confessioneel Gereformeerd Beraad.
 
ISBN 9789023928430
Subtitel protestants evangelische liedbundel
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 1080
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 124 mm
Hoogte 185 mm
Dikte 33 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Als ik tot slot de balans opmaak, moet gezegd dat met de bundel Hemelhoog een prestatie van formaat geleverd is en dat kerken en gemeentes dankbaar gebruik mogen maken van een liederenschat, die evenwichtig de geloofsmomenten bezingt, de bevrijding en de worsteling, de vreugde en het verdriet, en alles tot lofprijzing van God, die alle hooggestemde woorden te boven gaat.

Soteria

 

Schrijf uw eigen beoordeling