Hemelhoog

protestants Evangelische liedbundel

Auteur(s): , Hans Maat, Bart Visser

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 56,99
Het muziekboek Hemelhoog is een eenstemmige muziekeditie met (gitaar)akkoorden voor de begeleiding met een aantal basisinstrumenten. De protestants evangelische liedbundel Hemelhoog is een gloednieuwe bundel met maar liefst 739 liederen.

Gratis verzending binnen Nederland!

Het muziekboek Hemelhoog is een eenstemmige muziekeditie met (gitaar)akkoorden voor de begeleiding met een aantal basisinstrumenten.

De protestants evangelische liedbundel Hemelhoog is een gloednieuwe bundel met maar liefst 739 liederen. Deze liederen zijn in categorieën ingedeeld die lijken op de eerdere Evangelische Liedbundel van 1999 en volgen het kerkelijk jaar.
Hemelhoog is een initiatief van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk in samenwerking met twee partners: Het Confessioneel Gereformeerd Beraad en de Confessionele Vereniging. Je kunt de bundel zelfstandig gebruiken, maar ook zien als supplement bij het Liedboek voor de kerken uit 1973 en zeker bij het Nieuwe Liedboek van 2013.
Met een bevlogen en breed gekozen groep theologen, muzikanten en dichters is gekeken naar de liedkeuze. In het proces van liedredactie hebben we ons laten inspireren door de evangelische liedcultuur, maar ook gekeken naar de prachtige liederen uit de traditie die tot op de dag van vandaag veel worden gezongen. Dit boek is geschikt voor jong en oud, maar het accent ligt op jonge generaties die graag lofprijs- en aanbiddingsliederen zingen met populaire melodieën.
De inhoud van Hemelhoog is gebaseerd op een heel aantal criteria, maar de belangrijkste die we hier noemen is dat Jezus Christus in het middelpunt staat met daarbij veel aandacht voor het werk van de Heilige Geest. Er is aandacht voor thema's als het Koninkrijk van God, gerechtigheid, discipelschap en meer. Daarbij is geput uit vele bronnen en dat maakt Hemelhoog geschikt voor een breed spectrum aan kerken en christenen.

Het Evangelisch Werkverband is een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse kerk in Nederland. Dit project wordt uitgevoerd samen met de Confessionele Vereniging en het Confessioneel Gereformeerd Beraad.
 
ISBN 9789023928447
Subtitel protestants Evangelische liedbundel
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 768
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 182 mm
Hoogte 254 mm
Dikte 33 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

In deze nieuwe bundel gaat het over oudere bekende én nieuwe liederen, waarmee vele gemeenten in en buiten de PKN geholpen zijn… Dankzij de inzet van dominee-dichter André Troost zijn enkele hertalingen tot stand gekomen, zodat oude liederen in ‘Hemelhoog’ een nieuw leven krijgen…De 120 kinderliederen staan niet apart, maar zijn door de hele bundel verspreid en geplaatst bij de bijpassende rubrieken. ‘Je hoeft niet bang te zijn’, met de aangrijpende tekst van Jan Visser, wordt zo ook serieus genomen door het bij de ‘Pastorale Liederen’ te plaatsen… Het kan ons helpen om onze kinderen (nog) meer en beter in de kerkdienst te betrekken.

Credo

 

Schrijf uw eigen beoordeling