Hemelse oorden

twintig spirituele pleisterplaatsen

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,90
In de hectiek van het bestaan zoeken steeds meer mensen naar rust, naar plekken waar men zich tijdelijk kan terugtrekken. Hemelse oorden beschrijft zo’n twintig spirituele ‘oplaadplekken’: kloosters, maar ook Bed & Breakfasts en andere initiatieven.Vroeger vonden reizigers en pelgrims gastvrijheid in kloosters.
In de hectiek van het bestaan zoeken steeds meer mensen naar rust, naar plekken waar men zich tijdelijk kan terugtrekken. Hemelse oorden beschrijft zo’n twintig spirituele ‘oplaadplekken’: kloosters, maar ook Bed & Breakfasts en andere initiatieven.

Vroeger vonden reizigers en pelgrims gastvrijheid in kloosters. Met de opkomst van kuuroorden en hotels in de 19e eeuw kwam gastvrijheid los te staan van religie of geloof. De laatste jaren mogen soberheid en eenvoud zich echter in een groeiende belangstelling verheugen en zoekt men (opnieuw) naar contact met de stilte, de natuur, de ander
en God.
Ferdinand Borger vond dat contact op verschillende ‘hemelse oorden’ in Europa en verhaalt daarover in dit boek. Mét geschreven portretten van gastheer of -vrouw en gasten, praktische informatie over kosten, route, eventuele rituelen en meer.

* Reissuggesties voor wie op zoek is naar eenvoud,
duurzaamheid en oprecht contact
* Slow-tourism in optima forma!
 
ISBN 9789021142548
Subtitel twintig spirituele pleisterplaatsen
Aantal bladzijdes 200
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 217 mm
Dikte 14 mm
NUR code 508
Imprint Meinema, Uitgeverij

De theoloog en theatermaker vertelt wat de plekken met hem doen en wat ze bij hem oproepen. Zoals de vraag of hij wel geschikt is voor een leven in afzondering. Die persoonlijke verdieping maakt dit boek tot een handzame spirituele reisgids.

Vier

 

Schrijf uw eigen beoordeling