Het dier is mens ding geworden

van huisdier tot gezelschapsdier en van landbouwhuisdier tot productiedier

Auteur(s): Marijke Verduyn

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 9,99
Huisdieren leggen we in de watten, maar vlees kan ons niet goedkoop genoeg zijn. Dit boek gaat in op onze tweeslachtige houding jegens dieren.
Huisdieren leggen we in de watten, maar vlees kan ons niet goedkoop genoeg zijn. Dit boek gaat in op onze tweeslachtige houding jegens dieren.

Het huisdier is gezinslid geworden: het heeft eigen bier, peperdure gezondheidszorg en ondertekent onze rouwadvertentie. In een kritische wereld vol onzekere relaties biedt zijn onvoorwaardelijke liefde ons veiligheid en zelfvertrouwen. Tegelijkertijd is het keuterboertje in de laatste decennia vervangen door gespecialiseerde megabedrijven waar dieren zo snel en goedkoop mogelijk zo veel mogelijk vlees moeten produceren.
Wat zeggen deze ontwikkelingen over ons en over onze cultuur? Wat maakt een dier tot dier? En wat is de menselijke maat? Het dier is mens geworden / Het dier is ding geworden werpt een soms tragikomische blik op de wereld van dierenliefde en -leed.
Lees verder »

 
ISBN 9789021144351
Subtitel van huisdier tot gezelschapsdier en van landbouwhuisdier tot productiedier
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 740
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

Met wat ik weet van honden zou ik zeggen: ze zijn gelukkig, op dit moment. Hun lichaamstaal zegt het. Maar na het lezen van Verduyns boek wordt die stelling discutabel. Zijn honden echt gelukkig met hun leven bij mensen?

Reformatorisch Dagblad

 

Haar nuchtere woorden stemmen eerder tot nadenken en afwegen dan de bevlogenheid van dierenactivisten.

De Volkskrant

 

Schrijf uw eigen beoordeling