Het filmgesprek: woorden aan droombeelden wijden

spiritualiteit van de film

Auteur(s): Tjeu van den Berk, Marjeet Verbeek

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 11,50
Als we naar een film kijken, bewegen we ons in een droom. Film kan ons diep in onze ziel raken - doet ons iets, vult ons misschien met verbazing en afschuw.
Als we naar een film kijken, bewegen we ons in een droom. Film kan ons diep in onze ziel raken - doet ons iets, vult ons misschien met verbazing en afschuw. En is daarmee een ingang tot onze eigen ideeën, dromen en wensen.

Het verhaal in vele films vertoont grote overeenkomst met wat we van oudsher 'mythe' noemen. Marjeet Verbeek laat zien hoe we er, net als in mythen, steeds weer de 'held met duizend gezichten' in tegenkomen, die in drie fasen een klassieke weg aflegt: uit de eigen wereld vertrekken, ingewijd worden in een andere en weer terugkeren in de eigen. Dezelfde spirituele weg komen we in verschillende gedaantes ook in ons eigen leven tegen.
Tjeu van den Berk geeft tips voor het houden van een filmgesprek waarin het vooral gaat om de vraag 'wat een film je gedáán heeft', waar hij je geráákt heeft. Een gesprek waarin vooral een beroep gedaan wordt op de verbeelding.
 
ISBN 9789021143460
Subtitel spiritualiteit van de film
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 115 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 10 mm
NUR code 674
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Tjeu van den Berk, Marjeet Verbeek