Het geheim van de paus

een zoektocht

Auteur(s): Andries Knevel, Arie Kok

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,99
'Ik krijg steeds meer behoefte aan symboliek. Het geloof is niet het voor waar houden van een aantal waarheden.
'Ik krijg steeds meer behoefte aan symboliek. Het geloof is niet het voor waar houden van een aantal waarheden. Het is veel meer!'

Een protestantse jongen komt onder de bekoring van paus Franciscus... Hij snapt er zelf ook niet veel van en gaat op onderzoek uit. Dagenlang verblijft hij met zijn cameraploeg in Rome. Onbevangen probeert hij alles wat hij ziet tegemoet te treden, te vragen naar wat hij niet snapt. Kippenvel als hij op het Sint Pieterplein met eigen ogen ziet wat de zegen van de paus met de mensen doet. Hij houdt van stille kerken, van meditatie. Van de rust van het klooster. Was hij eigenlijk diep in z'n hart niet altijd al katholiek?

Andries Knevel (1952) is theoloog, schrijver en radio- en televisiepresentator.
 
ISBN 9789023971047
Subtitel een zoektocht
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 188
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 137 mm
Hoogte 218 mm
Dikte 19 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

‘De katholieke kerk heeft het de afgelopen jaren erg moeilijk gehad, ze was “moreel failliet”, en ik leed mee. En dan komt er een paus die binnen één jaar het beeld van de kerk weet te kantelen. Deze paus wordt toegejuicht in de Verenigde Naties, in het Amerikaanse Congres en ook in seculiere kringen wordt hij hoog geacht. Daarnaast staat hij voor begrippen als armoede en duurzaamheid. Dat zijn begrippen die regelrecht uit de Bijbel komen. Ik was hierdoor geïntrigeerd en vroeg me af of hij ook in staat is om de harten van de gelovigen te raken en de kerken vol te krijgen.’ (uit interview met de auteur)

Samen Kerk, nr.5, herfst 2016

Opvallend is de milde en zelfs positieve toon van deze protestant over het katholieke geloof. Bovendien is het boek heel onderhoudend en in losse stijl geschreven. Gezien het onderwerp zeer aan te bevelen voor een groot lezerspubliek.

NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling